Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων



                                                              
 Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014     
      Αριθμ. Πρωτ.: 782
                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων

Τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του επανελέγχου της μετατροπής των Συμβάσεων Εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλούς Δήμους «Ελεγκτές», ώστε να προετοιμάσουν τη νέα δεξαμενή των υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) με την τρόικα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με προηγούμενο έγγραφό της είχε ενημερώσει κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν θα ανεχτεί την απόλυση ούτε ενός υπαλλήλου μέσω μιας κίβδηλης διαδικασίας ελέγχου και θα μας βρει αντιμέτωπους με όλα τα μέσα (συνδικαλιστικά, κινηματικά και νομικά).

Γι’ αυτό, με την εμφάνισή τους σε οποιοδήποτε Δήμο τους ενημερώνουμε ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και καλούμε την Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην τους παρέχουν καμία διευκόλυνση στο «έργο» τους.

Ταυτόχρονα, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποτρέψουν με κάθε τρόπο ΟΧΙ μόνο τον επανέλεγχο αλλά και την παρουσία των «Ελεγκτών» πραγματοποιούν με την επίσκεψή τους, αγωνιστικές δράσεις (Γεν. Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις, κ.λπ.) προκειμένου να καταλάβουν ότι η παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών ενώ οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι και θα πρέπει να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.

Η συγκυβέρνηση με τη διαδικασία αυτή δεν έχει άλλο στόχο εκτός από την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Γι’ αυτό έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 
O Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: