Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΑθήνα, 5 Μαρτίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 236
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μία αιφνιδιαστική και ύπουλη πρόταση ο Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος (ο οποίος λόγω καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του χρέη Δημάρχου εκτελεί τυπικά ο Νίκος Φάμελος) επιχειρεί να αναθέσει σε… εταιρεία αλληλέγγυας οικονομίας τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Η πρόταση αυτή έγινε γνωστή δια του Τύπου, καθώς καμία ενημέρωση δεν υπήρξε, ενώ επιχειρήθηκε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, χωρίς δηλαδή να υπάρχει καμία εισήγηση από αρμόδια υπηρεσία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως αντέδρασε άμεσα στην ενέργεια αυτή που συνιστά ευθεία προσπάθεια ανάθεσης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, με κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως και με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει και στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων, Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, για κινητοποιήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην εκχώρηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα και προκηρύσσει 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 για όλο το προσωπικό των συγκεκριμένων Δήμων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας και να υπονομευθεί και να απαξιωθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από συγκεκριμένους Αιρετούς…  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: