Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΧΤΟΥΑθήνα, 13 Μαρτίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 281
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την στήριξη και συμπαράσταση της στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας και στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Θάλεια Στάχτου που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής με μία απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 εκδικάζεται στο Δικαστήριο του Βόλου η Μηνυτήρια Αναφορά δέκα (10) Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή του έκπτωτου Δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου κατά της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους της κόντρα σε απειλές, υποδείξεις και εκβιασμούς. 
Το κλίμα τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ιδίως απέναντι σε Δημοτικές Αρχές οι οποίες χρησιμοποιούν τακτικές και μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας και εκφράζει τη στήριξη της στους εργαζόμενους που προκήρυξαν Στάση Εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι προκειμένου να διαδηλώσουν έξω από το Δικαστήριο του Βόλου τη στιγμή της εκδίκασης της υπόθεσης. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: