Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μια προσωπική τοποθέτηση για αυτούς που θεωρούν ότι είναι παραλήπτες της

Ας μου επιτραπεί μια τοποθέτηση:

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται όλο και συχνότερα  μια άποψη που την προβάλλουν κυρίως κάποιοι δήμαρχοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μπορεί να αποτυπωθεί ως εξής: «εάν είσαι μόνιμος υπάλληλος δεν πρέπει να διεκδικείς, να είσαι αλληλέγγυος,  να αμφισβητείς και κυρίως να κριτικάρεις, να εναντιώνεσαι στις αυθαιρεσίες διότι είσαι στην "θαλπωρή της μονιμότητας".» 

Δηλαδή, πρέπει να είσαι μηχανή.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ιδιότητα του εργαζόμενου δεν προσδιορίζεται από το είδος του εργοδότη και η μισθωτή σχέση εργασίας υφίσταται και σε δημόσιο φορέα. 

Επίσης η ιδιότητα του Πολίτη είναι ιδιότητα συνειδητή που αποκτιέται με την συμμετοχή στα κοινά και όχι με την ιδιώτευση. Η συμμετοχή στα κοινά δεν ξεκινά ούτε τελειώνει με την εκλογή σε κάποιο "αξίωμα".

Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι η προσφορά στα κοινά του δημοσίου αλλά και κάθε τομέα προέρχεται από τους Ανθρώπους και όχι από "πεφωτισμένους αρίστους"  ιδιαίτερα όταν από μόνοι τους αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι.

Εμείς πάντως σεβόμαστε κάθε άποψη, ακόμα και την παραπάνω αναφερόμενη εντός των αγκίστρων, έστω και εάν είναι οπισθοδρομική και βαθιά φασιστική στον πυρήνα της.

Επειδή όμως διατηρούμε την ιδιότητα του Πολίτη θα συνεχίσουμε στον δρόμο της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της κριτικής μακρυά από συντεχνιακά και στενά εγωιστικά συμφέροντα.    

 

                                                                                            Ιωσήφ Μιχαηλίδης 

                                                                                 πρόεδρος Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης



Δεν υπάρχουν σχόλια: