Είπαν/ Έγραψαν/ Έκαναν- και δεν τα ξεχνάμε


Τα παρακάτω είναι λίγα-ελάχιστα από τα διαμάντια που έχουν εκστομίσει κατά καιρούς οι επαγγελματίες πολιτικοί, προβεβλημένοι δημοσιογράφοι και "θεσμικοί φορείς". Απανθίζουμε ότι μπορούμε χωρίς να εξαιρούμε καμία πολιτική /κομματική παράταξη. Παρακαλούμε στείλτε ότι πέφτει στην αντίληψή σας.
υγ. ατάκες Πάγκαλου δεν δημοσιεύονται. Κάποιος που μετά από 35 χρόνια σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις κατάφερε να μείνει στην ιστορία για τα Ίμια, την παρόδοση Οτσαλάν και το "όλοι μαζί τα φάγαμε" είναι εκτός συναγωνισμού.


Αντώνης Σαμαράς:
Αλλά έχασε και η ίδια μέσα σε μια πενταετία περισσότερο από 25% του ΑΕΠ της! Ενώ το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα, αν λάβουμε υπόψη μας τον πληθωρισμό και τη φορολογία, έπεσε σχεδόν κατά 40% σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν! Χάσαμε πάνω από 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 7,5% στο 27,5% μέσα σε πέντε χρόνια! Ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών έφτασε στο 60%. Για να μη μιλήσουμε για εκείνα τα νέα παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, αναζητώντας προοπτικές στο εξωτερικό.
Τέτοια τεράστια προσαρμογή – δημοσιονομική και παραγωγική – δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία δυτική χώρα μεταπολεμικά. Και τόσο μεγάλο κόστος, σε ύφεση, σε ανεργία, σε φτώχια δεν έχει πληρώσει ποτέ καμία χώρα σε καιρό ειρήνης.
03.12.2013 Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ζάππειο  III -Προεκλογικό πρόγραμμα ΝΔ
...Μεταξύ άλλων....
Υπεραμύνθηκε ο Σαμαράς της στήριξης των ομολογιούχων, που όπως είπε, έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα και μίλησε για αποζημίωσή τους, είτε με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών, είτε με επενδυτικά κίνητρα ακόμα, όταν πρόκειται για εταιρείες.

Για τα περίφημα μέτρα του Ιούνιου, 11 δισ. ευρώ δεσμεύθηκε ότι δεν υπάρξουν νέοι φόροι ούτε νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις και επεσήμανε πως δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ επανέλαβε ότι τα 11 δισ. περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια θα προέλθουν κυρίως από περικοπή σπατάλης
Μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα (15 υπουργεία στην αρχή και 10 στο τέλος της τετραετίας)

Φορολογικοί συντελεστές
15% για νομικά πρόσωπα
ΦΠΑ: 19%-9%-5% (τουριστικό πακέτο)
Ανώτατος φορολογικός συντελεστής για φυσικά πρόσωπα 32%
Όχι αύξηση ΦΠΑ σε νησιά Αιγαίου
Δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες

"Η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές"
3/2/2011-Ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ
"Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση.

-- Όταν διαλύεται η οικονομία από αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν πληρώνουμε επί δεκαετίες για... μελλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πολύ πέρα από τα όρια ανοχής των ανθρώπων, εκεί οδηγούμαστε.

Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...

Η άλλη μισή -- και οφείλουμε να την πούμε -- είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. "

συνέδριο ΝΔ 30.06.2013 

"Η αντίθεση Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε οριστικά. Το πρώτο Μνημόνιο ήταν πράγματι λάθος. Το είπαμε πρώτοι. Και ήμασταν μόνοι μας τότε. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Τώρα παλεύουμε για να βγούμε από τα Μνημόνια".

 

Κώστας Λεντάκης  (ειδικός σύμβουλος Αβραμόπουλου και Δένδια στο Υπ. Εθνικής άμυνας) « Κοινωνική Δικαιοσύνη: Η χειρότερη από όλες τις αριστερές ιδεοληψίες, που διδάσκονται και εκθειάζονται στο μάθημα της κοινωνιολογίας, είναι η λεγόμενη κοινωνική δικαιοσύνη. Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι η αριστερή ιδέα, ότι οι ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων είναι προϊόν κάποιας αδικίας και η κυβέρνηση οφείλει να τις εξαλείψει».

«Οι μαθητές του Λυκείου θα όφειλαν να μάθουν γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια δηλητηριώδης ουσία για την κοινωνία και γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την φυλετική καθαρότητα, που προήγαγε ο φασισμός».

 Κυριάκος Μητσοτάκης:
"Δεν έχω συνηθίσει τον τίτλο του υπουργού αν και νιώθω την ευθύνη. ίσως φταίει η σεμνότητα που έχω από φυσικού μου. ίσως κιόλας διότι στο περιβάλλον που μεγάλωσα δεν μας έλκυαν τα οφίτσια της κοινωνίας".
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό κανάλι στις 5 Μαίου 2014.

"η χρυσή αυγή είναι σαν να μην υπάρχει. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά". Συνέντευξη στην Politico, 25.06.2017 Προφανώς ο δολοφόνος του Τεμπονέρα, Γιάννης Καλαμπόκας και ο δολοφόνος του Φύσσα, Ρουπακιάς, είναι γραφικά σε playstation

  "Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα" 16.09.2017 , Δ.Ε.Θ. Δήλωση του υιού πρωθυπουργού, εγγονού υπουργού που θεωρεί πως αντικειμενικά είναι καλύτερος από τους άλλους

Ο Κυρ. Μητσοτάκης  είπε πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων "γιατί γελάτε;"    https://www.youtube.com/watch?v=5Zv-d_iOj_0


«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση" χωρίς σχόλια.


Ντόρα Μπακογιάννη:


Χωρίς λόγια

Από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραψε τη ζοφερή εικόνα της πόλης:
Είναι δυνατόν σήμερα σε πολυκατοικίες της Αθήνας να υπάρχουν κρεμασμένα μπουκάλια σε κάθε όροφο να βγαίνει η συνταξιούχος η γιαγιά να βλέπει τη σακούλα, να ξέρει ότι τη σακούλα θα την πάρει ο αναρχικός της γειτονιάς της για να μπορέσει να τη βάλει σε μια ταράτσα και να μπορέσει από πάνω από την ταράτσα να επιτεθεί στην αστυνομία ή σε οτιδήποτε άλλο όποτε θέλει;

Άδωνις Γεωργιάδης:  «Δημοκρατία με κάθε θυσία;»

«Ευρώ με κάθε θυσία;» ήταν το ερώτημα του Ν. Χατζηνικολάου στον Άδωνη Γεωργιάδη στη χτεσινή ραδιοφωνική τους συνάντηση (προ των εκλογών του Μαίου) και αυτός απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δημοκρατία με κάθε θυσία;». «Προφανώς δεν το σκεφτήκατε καλά και απαντάτε έτσι», του λέει έκπληκτος ο δημοσιογράφος. Ο Άδωνης λίγα δευτερόλεπτα μετά, συνειδητοποιώντας ότι αποκάλυψε τις χουντικές του απόψεις, άλλαξε κουβέντα.

"Έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια, ότι έχει σχέση με μνημόνιο το ψηφίζω. με τιμή και με καμάρι. "

Αναφερόμενος στον Μ.Βορίδη:
«ναι ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ πράγματι, άλλο Χουντικός όμως άλλο Ναζί».
έρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. "
Γρ. Ψαριανός,βουλευτής, Ποτάμι:

 «Υπήρχαν πολλοί συριζαίοι που έλεγαν ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άνθρωποι είναι», κάτι τέτοιες εξυπνάδες, κάτι τέτοιες ιδεοληψίες… -ντρέπομαι που ακούω- τέτοιες πολιτικές, ανόητες, ατελέσφορες και ιδεοληπτικές, ότι είναι όλοι άνθρωποι»
 " Σε οποιοδήποτε μ


Σοφία Βούλτεψη:
«Κύριοι συνάδελφοι, σήμερα εξεπλάγην όταν διαπίστωσα – γιατί δεν είμαι και ειδική – πόσοι πολλοί νόμοι, συντάγματα και αστυνόμοι προστατεύουν τους φοροφυγάδες. Γιατί οι μικροί δεν προστατεύονται έτσι κι αλλιώς»!
 Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, την Πέμπτη 01.08.2013 στη Βουλή, την ώρα μάλιστα που η συγκυβέρνηση – και με τη δική της ψήφο – περνούσε διατάξεις που χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγάλους φοροφυγάδες και κατάσχουν σπίτια νοικοκυραίων για μικροχρέη. Ά


Γιάννης Στουρνάρας

Αποθεώνοντας την οικονομική πολιτική Καραμανλή:
«Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλης αυτής της περιόδου, από τα μέσα της δεκαετίας το 1990 μέχρι σήμερα(2008), είναι και η πραγματική σύγκλιση, παράλληλα με την ονομαστική… Οι θετικές αυτές ήταν σε μεγάλο βαθμό μη αναμενόμενες και οφείλονται κυρίως στην εφαρμογή μιας περισσότερο ορθολογικής και ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα(2008) και δευτερευόντως στις ευνοϊκές διεθνείς εξελίξεις που χαρακτήρισαν αυτή την περίοδο». (2008 στο  βιβλίο του με τη  Μαρία Αλμπάνη «Η ελληνική οικονομίαμετά την κρίση: Αναζητώντας ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο»;)

Κατακρίνοντας την πολιτική Καραμανλή:-μόλις έγινε υπουργός.
  «Το σημαντικότερο επίτευγμα των τελευταίων τριών ετών είναι η πρωτοφανής για αναπτυγμένη χώρα δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από το 15,6% το 2009 έπεφτε σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια και το 2012 μειώθηκε σε όρους καθαρής δημοσιονομικής επίδοσης στο 6%» αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση.

Προ μηνών ο κ. Στουρνάρας «έβλεπε» την ανάπτυξη να έρχεται στη χώρα μας στα τέλη του 2013. Πριν από λίγες ημέρες την τοποθέτησε στο 2014. Την περασμένη εβδομάδα, διέψευσε κατηγορηματικά την πρόθεση της κυβέρνησης να αιτηθεί την εκταμίευση διπλής δόσης (Μαΐου - Ιουνίου) στο επερχόμενο Eurogroup κάνοντας λόγο για φήμες που δεν αληθεύουν. Η αξιολόγηση από την τρόικα θα γίνει κανονικά, είπε, προσθέτοντας πως δεν υφίσταται αίτημα για εκταμίευση διπλής δόσης.
Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας, διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως η εκταμίευση διπλής δόσης συζητήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο στο EuroWorking Group της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ θα ζητηθεί και από την ελληνική πλευρά στο Eurogroup. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως «θα ήταν ευχής έργο να μας δοθεί η διπλή δόση».
Μετά ήρθαν οι δηλώσεις για τον ΦΠΑ και οι αυτοδιαψεύσεις…
Ήταν αρχές Μαρτίου όταν είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Δεν τολμώ να κυκλοφορήσω μόνος μου στον δρόμο».
Πριν από λίγες μέρες στη ΝΕΤ εξομολογήθηκε πως και στο καράβι για τη Σύρο μπήκε και με κόσμο πολύ μίλησε και κυκλοφορεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Ευρώπη βγαίνει από την κρίση (2010-συνέντευξη στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ):
Σαν διευθυντής ΙΟΒΕ (think tank του ΣΕΒ) : το γεγονόες είναι ότι η ευρώπη ανακάπτει........φαίνεται ότι το γεγονός πως η ευρώπηη ανακάπτει θα δράσει θετικά για την ελληνική οικονομία

Σαν γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ (think tank χρηματοδοτούμενο από τον ΣΕΒ) υποστήριξε ότι υπάρχει μελέτη σύμφωνα με την οποία η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 13,2% (Δεν θα αναλύσω την απίστευτη αυτή χοντράδα  -είναι προσβλητική για την στοιχειώδη λογική- η οποία είναι απλά αστήρικτη επιστημονικά και αποτελεί ανέκδοτο στους κύκλους των οικονομολόγων)
Υπενθυμίζω επίσης ότι ο υπέρχαμος της ιδιωτικής οικονομίας και ελεύθερης αγοράς Γ. Στουρνάρας εδώ και 30 χρόνια αμοίβεται από θέσεις ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


Μιχάλης Χρυσοχοίδης:

"Δεν διάβασα το μνημόνιο."
Απλά το ψήφισα....

«Δεν μπορούμε να βάζουμε άλλα φορολογικά μέτρα στον ελληνικό λαό. Αν ήταν άλλος λαός, άλλοι πολίτες, άλλη κοινωνία, στις δυτικοευρωπαϊκές κυρίως κοινωνίες, θα είχε γίνει επανάσταση και έκρηξη».
Κρίση αυτογνωσίας, διαπίστωση του ελληνικού ραγιαδισμού, θρασύτατη επίδειξη έπαρσης και αλαζονείας? Διαλέγετε και παίρνετε. 

Κώστας Κουκοδήμος:

"Τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.»! Το σχόλιο αφορούσε τους συναδέλφους νηπιαγωγούς…
υφ. παιδείας, μην ξεχνιόμαστε 
Νίκος Χριστοδουλάκης: 19.06.2002
"Εμείς λέμε στον εργαζόμενο ότι θα πάρει τη σύνταξη που δικαιούταιι και μάλιστα χωρίς ν απληρώσει υπέρμετρα σήμερα. .........και έτσι διασφαλίζουμε ένα σύστημα με ελκυστικότητα , ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ και περισσότερη αλληλεγγύη, για να το έχουν οι επόμενες γενιές και να είναι υπερήφανες για αυτό".
Success story ...

 Βύρων Πολύδωρας και στρατηγός άνεμος

«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα.  Σημ. Οι φωτιές του 2007 κατέστρεψαν 1.000.000 στρέμματα δάσους περιλαμβανομένων των στραμμάτων της Πάρνηθας (30 χλμ απο το Σύνταγμα και ορατή από τη Βουλή) και της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
Πάρις Κουκουλόπουλος:

 Το βάρος που σηκώνει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του εδώ και 3,5 χρόνια είναι πρωτοφανές. Η αγωνία και η πίστη για την πατρίδα και την παράταξη μας ενώνουν και αυτό είναι που έχει σημασία.

 Συνένετυξη στις 28.07.2013. Άνευ σχολίων

Για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα, λίγες μόλις ώρες μετά την αυτοκτονία:
«Μιλά στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια».Ο υφυπουργός Εσωτερικών έκρινε μάλιστα σκόπιμο να αναφερθεί και στις φαρμακευτικές δαπάνες στο δημόσιο, συνδέοντάς τες με την αυτοκτονία: «Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια».
-Σε προσωπική κουβέντα έξω από το σπίτι του, καθώς υπερυφανευόταν για τη δημοκρατικότητά του, του τονίστηκε ότι ήταν υφυπουργός στην ίδια κυβέρνηση με τους Γεωργιάδη και Βορίδη που το Πα.Σο.Κ. κατηγορούσε πριν ένα χρόνο για χουντικούς. Απάντηση: "σε παρακαλώ έκανα επανάσταση για αυτό το θέμα". "δηλαδή τι ακριβώς έκανες?" "Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου στα όργανα του κόμματος αλλά τελικά δέχτηκα τη θέση!!!!!!!"Ευάγγελος Βενιζέλος:

Η λίστα Λαγκάρντ είναι προιόν παράνομη δράσης μυστικών υπηρεσιών και συνεπώς μη αξιοποιήσιμη νομικά.
Την συνέχεια θα την δούμε...

"Άπειρους"
Η απάντηση Βενιζέλου στην ερώτηση Κωνσταντοπούλου "πόσους υπολογιστές έχετε σπίτι σας" κατά τη διάρκεια εξέτασης στην επιτροπή διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ.


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

"Ναι ο αποθανώς θείος μου Θωμάς Λαναράς και η μητέρα του είναι στη λίστα Λαγκάρντ".
Φυσικά ούτε αυτό ούτε ότι άλλος συγγενής του, ο πρέσβης επί τιμή Η. Κλής ο οποίος παρέλαβε αδικαιολόγητα, παράνομα και χωρίς εξουσιοδότηση την-επίσημη πια- λίστα από τις γαλλικές αρχές, δεν τα θεώρησε ικανά να παραιτηθεί για ηθικούς λόγους από την Επιτροπή εξάτασης της λίστας Λαγκάρντ.

"Να πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι ακινήτων ένα φόρο, όχι αναλόγως με το εισόδημα, αναλόγως με την αξία του ακινήτου, κι αν δεν έχει (να πληρώσει το φόρο) να πουλήσει, είμαι ξεκάθαρος σ' αυτό".
Η τοποθέτηση του ανθρώπου για τα ακίνητα -και την πρώτη κατοικία. Πληροφοριακά: Ο παπούς Βαρβιτσιώτης ήταν συνήγορος του Ράλλη ιδρυτή των ταγμάτων ασφαλείας, ο μπαμπάς Βαρβιτσιώτης έχει το παρατσούκλι "ρουσφετογιάννης" και ο υιός (ένας από τους νεότερους βουλευτές) διαθέτει απίστευτο επιχειρηματικό δαιμόνιο: Αγοράζει οικόπεδα στην Μύκονο τα οποία σε έξι μήνες τα πουλά σε 5πλάσια τιμή σε συνεργάτη του ο οποίος δανειοδοτήθηκε για αυτή την αγορά από τράπεζα η οποία εμφάνιζε το δάνειο και την υποθήκη σαν "κόκκινα"!....

Γιώργος Παπακωνσταντίνου:

 Παραδίδοντας μαθήματα "τεχνικής διαπραγματεύσεων"
"Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού" δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στην αξιοπιστία της Ελλάδας και στην προσπάθεια της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Παραδίδοντας μαθήματα διορατικότητας και υπευθυνότητας:
"Εάν χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα θα παραιτηθώ". Συνέντευξη στον Π. Τσίμα

Για την πώληση πακέτου μετοχών του ΟΤΕ:
«κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν προτείνει πώληση μετοχών κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις» και «όσοι το πράξουν αγγίζουν τα όρια του ποινικού δικαίου». Η τιμή που ο Παπ/νου θεωρούσε  ποινικό αδίκημα ήταν 27,50 ευρώ. Τελικά ο Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτώ πούλησαν στην D.T. το πακέτο των 10% των μετοχών  με 8,10 ΕΥΡΩ!!!!

Λίστα Λαγκάρντ:
Η λίστα ήταν μη αξιοποιήσιμη διότι δεν προήλθε από επίσημη πηγή.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε...

Φώτης Κουβέλης:

(tweetαρίσματα προ των εκλογών Μαίου)
-Σε κυβέρνηση που συμμετέχει Πα.Σο. Κ. ή Ν.Δ. δεν θα συμμετέχουμε
-Προσέχτε γιατί κινδυνεύετε να ψηφίσετε Πα.Σο.Κ. και να έχετε πρωθυπουργό Σαμαρά
...μέσα σε όλα έπεσε ο μπαγάσας!


Άννα Διαμαντοπούλου:

Δεν είπε πολλά. Έπραττε. όπως όλοι οι μεγάλοι. Στήριζε με τη στάση ζωής της τις ιδέες της.
Υπέρμαχος της αξιοκρατίας, διορίστηκε Νομάρχης Καστοριάς στα 26. Υπέρμαχος της ελεύθερης/ ιδιωτικής οικονομίας μισθοδοτείται από το δημόσιο επί 30 χρόνια. Δικαιώνοντας την προσπάθεια της για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, έστειλε τον υιό της να σπουδάσει από την α' δημοτικού σε ιδιωτικό και μάλιστα ακολουθώντας ιντερνάσιοναλ μπακαλορεά (δηλαδή ήταν προκαθορισμένο ότι ΔΕΝ θα σπούδαζε σε ελληνικό ΑΕΙ). Τιμώντας τις ευθύνες της Υπ. Παιδείας, άφησε χωρίς βιβλία (!) τα σχολεία!!!!


Στέφανος Κασιμάτης (διευθυντης Καθημερινής):

"Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως... Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα..."
 'Ετσι για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν θεσμοί και υπηρέτες τους που ακόμα και τον Χίτλερ θα επέλεγαν μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα οφίτσιά τους.

Γιάννης Πρετεντέρης (opinion leader, δημοσιογράφος με 25 χρόνια μηδενικής προσφοράς):

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=499795
Άρθρο στο Βήμα όπου εξομοιώνει τους ληστές τράπεζας στο Βελβεντό με τον διαβόητο παιδόφιλο, απαγωγέα και παιδοκτόνο Μαρκ Ντιντρού, αποδεικνύοντας ότι η γελοιότητα μπορεί να φτάσει σε αηδιαστικά επίπεδα.
Σημείωση: Σε δημοσκόπηση του Μαρτίου 2012 ο Πρετεντέρης αναδείχυηκε ο πλέον αναξιόπιστος δημοσιογράφος. Παρόλα αυτά κατέχει περίοπτη θέση στα μμε του συγκροτήματος Λαμπράκη αποδεικνύοντας την αξιολογική κρίση για τους 'Ικανότερους" που διαπρέπουν στον ιδιωτικό τομέα.

 Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός του ναζιστικού κόμματος χ.α.
3.3.2012.  «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Ξέρουν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποια καραγκιοζάκια που θα τους δώσουν θέσεις, υπουργεία, αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απ’ τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου».
Μπάμπης Παπαδημητρίου, " δημοσιογράφος" σκάι.
Γιατί όχι, μια συνεργασία της νδ αν χρειαστεί, με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή, ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ». 12.09.2013
Ναζισμός, το ανώτερο στάδιο του νεοφιλελευθερισμού.
BEST OF: (Aκατάλληλο για παιδιά).
http://www.koutipandoras.gr/article/142449/ta-best-toy-mpampi-toy-skai

Πάσχος Μανδραβέλης (αρθρογράφος και opinion leader της Καθημερινής)

Υπάρχει μάλιστα και χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (The National School Lunch Program, NSLP) που ξεκίνησε με νόμο του 1946. Βεβαίως κι εκεί καπιταλισμό έχουν και, σύμφωνα με την κυρίαρχη αριστερή αντίληψη, όπου υπάρχει καπιταλισμός τα παιδιά λιποθυμούν στις τάξεις από ασιτία. Αλλά πάλι, πρόγραμμα σχολικών γευμάτων υπήρχε και στην αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ. Εκεί δεν υπήρχε καπιταλισμός, κρίσεις, ασιτία και λιποθυμίες παιδιών, αλλά τα γεύματα στα σχολεία εθεωρούντο μια (καλή) κοινωνική παροχή την οποία οφείλουμε να παινεύουμε.

Για τον σύζυγο της αποσπασμένης από το ΙΚΑ Κοζάνης στο γραφείο Γ. Παπακωνσταντίνου υπαλλήλου, δεν υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται διότι όλα αυτά είναι συγκινησιακή προπαγάνδα της αριστεράς.


Ανδρέας Λοβέρδος: 
"δε μπορεί 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι να ταλαιπωρούν 9"//Στην Ελλάδα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πρόβλημα γιατι οι άνθρωποι πεθαίνουν αργά"
Οι άνθρωποι δεν παθαίνουν κιόλας, ζουν πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότηση τους
http://www.youtube.com/watch?v=Jh8hD-JO7v4
(ο Λοβέρδος έλαβε 40.000 ψήφους στις εκλογές του Ιουνίου)

«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να «αποδομήσει» το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, καθώς υποστήριξε ότι «το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη ΄΄γραμμή Μαζινό΄΄ υπέρ της γραφειοκρατίας».
Στη Βουλή, στις 06.09.2011. Να σημειωθεί ότι ο συνταγματολόγος Λοβέρδος ΕΙΝΑΙ δημόσιος υπάλληλος-καθηγητής- έχει να πατήσει χρόνια σε αμφιθέατρο αλλα κρατάει τη θέση εμποδίζοντας ένα νέο επιστήμονα να πάρει τη θέση του. Δημόσιος υπαλληλος-μεταταγμένη από την Ολυμπιακή -είναι και η σύζυγός του!

"Ποτάμι"
«Δεν πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς γιατί τα λεφτά αυτά θα κατευθυνθούν σε εισαγόμενα προϊόντα όπως βενζίνη και τρόφιμα» Σταύρος Θεοδωράκης συνέντευξη στον Ν. Χ''νικολάου 13.10.2014
"Οι φτωχοίχοί  είναι φτωχοί γιατί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές". Αντιγόνη Λυμπεράκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του "Ποταμιού", ανηψιά Κ. Μητσοτάκη,συνέντευξη στο Mega, 30.06.2015

Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ):

"Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης" 13.05.2011
 Αυτός που θα πεινάσει μαζί μας είναι κάτοχος περιουσίας άνω του 1 δις ευρώ, κύριος μέτοχος επενδυτικού ταμείου με έδρα το Λουξεμβούργο και από τους σημαντικότερους συλλέκτες έργων μοντέρνας τέχνης παγκοσμίως.


 ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-άνευ ανταγωνισμού

Ο Π. Ψωμιάδης ρωτά δημοσιογράφο:
 Σας ερωτώ, είμαι γελοίος; Είναι γελοίος ο νομάρχης Θεσσαλονίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: