Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Βοίου:Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την προσφυγή υπαλλήλου που ο Δήμαρχος αποφάσισε να μετακινήσει «αναίτια και αόριστα»

Να τονίσουμε ότι συνάντηση για το θέμα με την δημοτική αρχή είχε κάνει και ο Σύλλογός μας θέτοντας το θέμα στην ηθική αλλά και νομική του διάσταση.

Απόφαση- κόλαφος για τη δημοτική αρχή Βοΐου και προσωπικά για τον Δήμαρχο Δημήτρη Λαμπρόπουλο, αποτελεί ηLampropoylos αποδοχή της προσφυγής που κατέθεσε η υπάλληλος του Δήμου, Μαρία Τόσκα, εναντίον της εντολής μετακίνησής της από τη Δ.Ε. Τσοτυλίου στη Δ.Ε. Ασκίου.
  Πρόκειται για υπόθεση με έντονα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης της συγκεκριμένης υπαλλήλου, καθώς η κα Τόσκα είναι σύζυγος του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών, Θεόκλητου Γιώτη και στενού συνεργάτη της Παναγιώτας Ορφανίδου.
Η απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, ως αναίτια και αόριστη, χωρίς να έχει ενημερωθεί η επί 23 χρόνια υπάλληλος του Δήμου την οποία η δημοτική αρχή αποφάσισε να μετακινήσει από μία Δημοτική Ενότητα σε άλλη χωρίς αντικείμενο και αρμοδιότητες.
Παράλληλα στο σκεπτικό της απόφασής της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζει πως η υπάλληλος ασκούσε καθήκοντα ανταποκριτή του ΟΓΑ και ΟΑΕΔ στην Δημοτική Ενότητα Τσοτυλίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται με τη μετακίνησή της πρόβλημα στους δημότες που έπρεπε να εξυπηρετήσει, ενώ ρητώς σημειώνεται πως δεν υπήρξε και αντικατάστασή με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Ε. Τσοτυλίου.
Το σκεπτικό της απόφασης Λαμπρόπουλο δεν είχε καμία βάση, αλλά έγινε στα πλαίσια του ξηλώματος υπαλλήλων που είχαν την… «ατυχία» οι σύζυγοί τους να ζητήσουν τη ψήφο των συμπολιτών τους με άλλες παρατάξεις στις εκλογές του Μαΐου.
Η δημοτική αρχή προσπαθώντας τότε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με ανακοίνωσή της εξαπέλυε επίθεση σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για την αποκάλυψη του θέματος, ενώ σημείωνε πως η απόφαση του Δημάρχου ήταν στα πλαίσια της καλύτερης και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου, κάτι που όμως δε συμμερίζεται απ’ ότι φαίνεται και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έκρινε «αόριστη και αναίτια».
Δείτε εδώ την απόφαση της Αποκεντρωμένης: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%96%CE%9E7%CE%9F%CE%A11%CE%93-%CE%92%CE%9B%CE%9F?inline=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: