Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΤΠΔΥ: Κατάταξη υπαλλήλων σε «νέους» ή «παλαιούς» ασφαλισμένους.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΤΠΔΥ)
Β΄ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΤΠΔΚΥ)
                 
Αθήνα, 26/5/2015
Αριθμ. Πρωτ.:78236/5573


ΠΡΟΣ:
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Καρόλου 24
104 37 - ΑΘΗΝΑ
Ταχ. Δ/νση: Σοφοκλέους 4
                    Τ.Κ. 105 59 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: κ. Τσομπανίδου
Τηλέφωνο     : 210 3270440
Fax                 : 210 5247019
Email              : ktsopanidou@tpdy.gr


ΘΕΜΑ:  «Κατάταξη υπαλλήλων σε «νέους» ή «παλαιούς» ασφαλισμένους».

Σας γνωρίζουμε ότι διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι, σε πολλές περιπτώσεις, υπάλληλοι των Ο.Τ.Α., οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι του πρώην Τ.Α.Δ.Κ.Υ., κατατάχθηκαν από την υπηρεσία τους στην κατηγορία «νέου» ή «παλαιού» ασφαλισμένου, με κράτηση υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων 4% ή 1% αντίστοιχα, χωρίς να έχει ερευνηθεί εάν είχαν ασφάλιση ή όχι πριν την 1/1/1993.
Κατόπιν αποστολής του υπ΄.αρ. πρωτ. 8099/1089/31-1-2014 σχετικού ενημερωτικού εγγράφου μας σε όλους τους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. τους, με το οποίο ζητούσαμε να ελεγχθούν όλοι οι ασφαλισμένοι μας και να ενημερωθούμε για όσες περιπτώσεις είχε γίνει λανθασμένη κατάταξη, προέκυψαν πάρα πολλές περιπτώσεις, εκ των οποίων σε άλλες έχουν παρακρατηθεί επιπλέον εισφορές (γινόταν κράτηση 4% αντί 1%), για τις οποίες προχωρούμε σε επιστροφή της τελευταίας πενταετίας, λόγω παραγραφής των προηγουμένων ετών και σε άλλες έχουν παρακρατηθεί λιγότερες (γινόταν κράτηση 1% αντί του ορθού 4%), για τις οποίες προκύπτουν οφειλές προς το ταμείο μας με 20ετή παραγραφή.
Για τις δεύτερες περιπτώσεις, πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε την αντίδραση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν τις σχετικές διατάξεις και ότι η ευθύνη για τη λανθασμένη τους κατάταξη είναι καθαρά των αρμοδίων υπηρεσιών των Δήμων.
Επειδή θεωρούμε ότι πράγματι είναι ευθύνη της κάθε υπηρεσίας για τη σωστή μισθολογική και ασφαλιστική κατάταξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σ΄ αυτήν (στις περισσότερες περιπτώσεις οι Δήμοι αναγνώρισαν την ευθύνη τους και τήρησαν ανάλογη στάση υπέρ των εργαζομένων) και επειδή η μη τακτοποίηση των περιπτώσεων που έχουν καταταγεί σε λανθασμένη κατηγορία έχει πολύ σοβαρές ασφαλιστικές και οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, παρακαλούμε να ενημερώσετε κι εσείς όλους τους Ο.Τ.Α. ώστε να προβούν έγκαιρα στον έλεγχο και την τακτοποίησή των οφειλών, ενημερώνοντας ΑΜΕΣΑ και το Ταμείο μας.


                                                                                     Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                             ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: