Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ TON ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ



Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2016
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 161
                                                                     




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Ο αντιδημοκρατικός και αντεργατικός δρόμος που επέλεξε ο Δήμαρχος Αλίμου να ακολουθήσει, έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση, την δίωξη και την εξόντωση όσων «ενοχλητικών» εργαζομένων τολμούν να διαφωνήσουν ή να κρίνουν τις ενέργειές του.

         Με αφορμή έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κλιμάκιο της Ομοσπονδίας που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 το Δημαρχείο Αλίμου, συνομίλησαν με αρκετούς εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες και επιχείρησαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

         Η άρνηση του Δημάρχου να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι απειλές και οι ύβρεις που εκτόξευσε εναντίον τους κατά την έξοδό του, αποδεικνύουν περίτρανα τις καταγγελίες των εργαζομένων για τον αλαζονικό του χαρακτήρα και τις συμπεριφορές του στυλ «δικό μου είναι το μαγαζί και ότι θέλω κάνω»!!!

          Έχει στηθεί από τη πλευρά του Δημάρχου Αλίμου στοχευμένη εργολαβία πειθαρχικών διώξεων με παράλληλες και συχνές εσωτερικές μετακινήσεις των εργαζομένων με ξεκάθαρη προσπάθεια να περιθωριοποιήσει και να εξοντώσει εργαζόμενους που πιθανόν να τόλμησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις πολιτικές του επιλογές, απαξιώνοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες και καταπατώντας κάθε υπαρκτή διάταξη Νόμου.

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να ανακαλέσει άμεσα όλες τις διώξεις που έχει ασκήσει εναντίον των εργαζομένων, να προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για την επιλογή Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων και να τηρεί τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων και την ισχύουσα Εργατική Νομοθεσία, διαφορετικά τέτοιες συμπεριφορές και πρωτοβουλίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

         Εκφράζει παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου και τους καλεί να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατούνται και να μην φοβούνται. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους. Αυτό θα γίνει και τώρα. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                    Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: