Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι εργατικό κόστος.



                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου είχαμε άλλο ένα εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο στην καθαριότητα , στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργάζεται στα περιβόητα 8μηνα και ήταν μάλιστα απλήρωτος από τον Δεκέμβριο. 

Πριν λίγο καιρό είχαμε και τον θάνατο του συναδέλφου Γ. Σταμέλου όπου παρανόμως απασχολήθηκε στην αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση και μέσα ατομικής προστασίας.  
         
Τα τελευταία χρόνια η εντατικοποίηση της εργασίας σε συνδυασμό με την μείωση προσωπικού, την οικονομική ασφυξία αλλά και την αδιαφορία -δυστυχώς- κάποιων αυτοδιοικητικών αιρετών, έχουν πολλαπλασιάσει τα εργατικά ατυχήματα. Η περιοχή μας ειδικά και λόγω ΔΕΗ κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα.

Πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη τουλάχιστον όλα όσα προβλέπονται νομοθετικά:

Τήρηση ωραρίου, απόδοση μέσων ατομικής προστασίας, εκπαίδευση, ύπαρξη τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας. Κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό και να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου-έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους υπαλλήλους.

Πράγματα αυτονόητα τα οποία ακόμα δυστυχώς πρέπει να παλεύουμε για να εφαρμοστούν.
Στην δουλειά όλοι μας πρέπει και μπορούμε να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ειδικά στους ΟΤΑ που αποτελούν την καθημερινή άμεση προσέγγιση του πολίτη με την δημόσια διοίκηση.

Είναι όμως αυτονόητο ότι θα πρέπει να προσφέρονται όλες αυτές οι συνθήκες που θα διευκολύνουν την εργασία και κυρίως θα προστατεύουν τις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι εργατικό κόστος.

                                             Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης
                                       Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: