Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση ΤΩΡΑ να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για τους εργαζόμενους με βάση τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κυβέρνηση ΤΩΡΑ να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για τους εργαζόμενους με βάση τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με συνεχείς παρεμβάσεις της προς τα αρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) το προηγούμενο χρονικό διάστημα διεκδίκησε την επίλυση του προβλήματος που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. εδώ και τουλάχιστον οκτώ (8) έτη και που σήμερα αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.
Ξεκάθαρη και σαφής ήταν και η δέσμευση του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστ. Βερναρδάκη για την άμεση επίλυση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση. Δυστυχώς μήνες μετά λύση δεν έχει δοθεί και η δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους σήμερα Υπουργούς κα Όλγα Γεροβασίλη και κ. Πάνο Σκουρλέτη παρά την «θετική βούληση της κυβέρνησης», δεν έχει βρεθεί ακόμη η νομική φόρμουλα επίλυσης του προβλήματος.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικώντας την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες που απολύονται μετά από τουλάχιστον οκτώ (8) χρόνια εργασίας, καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που δίνει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Η πρόταση αυτή έχει ως εξής:

«1. Επιτυχόντες διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π. για την κάλυψη θέσεων Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, οι οποίοι πληρούσαν όλα τα προσόντα των προς κάλυψη θέσεων και ενεγράφησαν προσωρινά στους πίνακες διοριστέων, εφόσον παρείχαν τις υπηρεσίες τους, δυνάμει συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 18 παρ.18 του Ν.2190/1994 μέχρι την έκδοση των οριστικών αποφάσεων διορισμού των τελικώς διοριστέων, εγγράφονται σε ειδικό πίνακα επιτυχόντων, κατά κλάδο, ειδικότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και χωρίς την λήψη υπόψη τυχόν πρόσθετων προσόντων και σε αριθμό ίσο των διοριστέων του αντίστοιχου κλάδου και ειδικότητας εκάστου φορέα.
2. Οι σχετικοί πίνακες επιτυχόντων συντάσσονται με επιμέλεια του Α.Σ.Ε.Π. εντός μηνός από την έκδοση της παρούσας, κυρώνονται από αυτόν και χρησιμεύουν για την άμεση πλήρωση νέων θέσεων, ομοίων κλάδων και ειδικοτήτων του οικείου Ο.Τ.Α., χωρίς να απαιτείται νέα προκήρυξη. Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις κάθε φορέα γίνεται με βάση την βαθμολογία τους με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π.
3. Έκαστος εκ των Ο.Τ.Α., που απασχόλησε προσωρινά προσωπικό, που εντάσσεται σε πίνακα επιτυχόντων δυνάμει της διάταξης του άρθρου18, παρ.18 του Ν.2190/1194, υποβάλλει εντός μηνός από την έκδοση των πινάκων επιτυχόντων αίτημα προς το Α.Σ.Ε.Π. για πλήρωση θέσεων των κλάδων και ειδικοτήτων, για τους οποίους έχει συνταχθεί ο ως άνω πίνακας, χωρίς να απαιτείται νέα προκήρυξη. Η ελάσσων σύνθεση της Ολομελείας του Α.Σ.Ε.Π. εγκρίνει το ως άνω αίτημα, με αιτιολογημένη απόφασή της. Σε περίπτωση, που δεν υφίστανται κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος κενές οργανικές θέσεις του κλάδου και της ειδικότητας, των οποίων ζητάτε η κάλυψη, αυτές συστήνονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και καλύπτονται από το προσωπικό, που διατίθεται για τον σκοπό αυτό με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π.
4. Οι υποψήφιοι καλούμενοι από το Α.Σ.Ε.Π. να καταβάλουν την προτεινόμενη σε αυτούς νέα θέση, οφείλουν να δηλώσουν με γραπτή δήλωση τους, εντός προθεσμίας δέκα ημερών από τότε, που θα περιέλθει σε αυτούς η έγγραφή ειδοποίηση του Α.Σ.Ε.Π., ότι αποδέχονται την θέση αυτή.»

Η υιοθέτηση της πρότασης της Ομοσπονδίας θα αποδείξει την πραγματική πολιτική βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα, τηρώντας τις δεσμεύσεις τριών αρμοδίων Υπουργών της.

 Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                    Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: