Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.ΥΠ.ΟΤΑ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ  
                                                           Κοζάνη 06-02-2017


Δ/νση : Ζαφειράκη    6                                         Αρίθ. Πρωτ.  4 
Ταχ.Κώδικας:   501 00 ΚΟΖΑΝΗ
Τηλέφωνο – FAX:  2461037179
e-mail: sypota@yahoo.gr
  www.edkozanis.blogspot.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Σ.ΥΠ.Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση και λειτουργία διοδίων στην ΠΕ Κοζάνης στην περιοχή Αλιάκμονα.  

Ήδη λειτουργούν διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης ενώ έχουν χωροθετηθεί να λειτουργήσουν και νέα διόδια στην περιοχή του ποταμού Βενέτικου.

Ταυτόχρονα ο «νέος σταθμός» κόβει τον δήμο Βοίου στην μέση, έναν δήμο ιδιαίτερα μεγάλο σε έκταση.

Σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις των εργολάβων που εκμεταλλεύονται τα διόδια είναι καταχρηστικές εις βάρος του Δημοσίου, κάτι που έχει καταγγελθεί από πλήθος επιστημονικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Με ανυπομονησία αναμένουμε τις αντιδράσεις των βουλευτών του νομού και των στελεχών των κυβερνώντων κομμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι πάμπολλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί ανοιχτά και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των διοδίων και συμμετείχαν ακόμα και σε δράσεις για « ελεύθερες διελεύσεις» στα διόδια Πολυμύλου.
Δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο που θα έπρεπε να αλλάξει η στάση τους. Η θέση τους πρέπει να είναι μαζί με όλη την κοινωνία στον αγώνα για την αποτροπή λειτουργίας των διοδίων Αλιάκμονα και την αποιδιωτικοποίηση των άλλων σταθμών διοδίων.
                        

Διοικητικό Συμβούλιο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: