Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Επιστολη της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκατου

Κυρία Πρόεδρε,
Σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων ναι μεν παραταθηκαν έως το τελος του 2017 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι μετά από πράξεις αρκετών επιτροπων του Ελεγκτικού Συνεδριου.
Σε αίτημα της Εκτελεστικής Επιτροπής μας για συνάντηση, μας απαντήσατε πως θα αποτελούσε θεσμική παρέμβαση, αφού ήδη το αντικείμενο συζήτησης βρισκεται ηδη υπό εξέταση στα αρμόδια κλιμάκια του Ελεκγικου Συνεδριου.
Σεβόμενοι απόλυτα το θεσμικό σας ρόλο στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της δικαστικής εξουσίας, κατανοούμε τη θέση σας, όπως αυτή εκφράστηκε.
Σας καλούμε ομως, αντιλαμβανόμενοι και εσείς πως πολλοί εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο όριο της εξαθλίωσης να εισάγεται κατα προτεραιότητα προς συζητηση στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικου Συνεδριου τα ζητήματα που αφορούν στην πληρωμή των εργαζομενων που νόμιμα εργάζονται μέχρι το τελος του 2017 βάση σχετικής διάταξης που ψήφισε η Ελληνική Βουλή .
Οι εργαζομενοι βρίσκονται σε μια ιδιωτυπη ομηρία με συνεπεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλα χωρίς να πληρώνονται.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας, προκειμένου να μπει ένα τελος στην ταλαιπωρία και την οικονομική ασφυξια της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομενων σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους.

Για την Εκτελεστικη Επιτροπη της Π.Ο.Ε. ΟΤΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νίκος Τρακας

Δεν υπάρχουν σχόλια: