Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Γεμάτη υποκρισία η ερώτηση των 53 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 27

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γεμάτη υποκρισία η ερώτηση των 53 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η οικογένεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πριν περάσει μόλις η πρώτη εβδομάδα του 2018, θρηνεί ήδη δυο (2) νεκρούς εργαζόμενους. Θλιβερή συνέπεια των όσων καταγγέλλουμε καιρό τώρα, των πρόσκαιρων ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μη συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού που πολλές φορές αποτελούν «κινητά φέρετρα», της μη τήρησης των διατάξεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, της μη χορήγησης των  Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους, στην ουσιαστική έλλειψη ελέγχων στα εργοτάξια των Δήμων παρά τις επανειλημμένες «δεσμεύσεις» της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών αλλά και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).
Η αδιαφορία των υπευθύνων δε, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην «εκατόμβη» των θυμάτων των Εργατικών Ατυχημάτων στους Δήμους, είναι τουλάχιστον εξοργιστική και προκλητική.
Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και η ερώτηση που κατέθεσαν πενήντα τρεις (53) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα Εργατικά Ατυχήματα των εργαζομένων των Δήμων μόνο ως «υποκριτική» μπορεί να εκληφθεί, αφού οι πάντες γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Κανείς όμως δεν «θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων»!!!
Εάν πραγματικά επιθυμούσαν την άμεση επίλυση του προβλήματος θα έπρεπε να καταθέσουν πρόταση Νόμου με την οποία θα αναγνωριστεί το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα προβλέπει ποινικές και πειθαρχικές ποινές σε όσους Δήμους δεν εφαρμόζονται τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας ή στις περιπτώσεις που δεν αποδίδονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους, θα επιβάλλει συστηματικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υποχρεωτική κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στην αρμόδια πολιτική ηγεσία στους εκπροσώπους των εργαζομένων και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ακόμη και στις περιπτώσεις ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τίποτε δεν άλλαξε, αφού στην πραγματικότητα κανείς δεν «αγγίζει» όσους είτε καταχρηστικά είτε από αμέλεια είναι «ηθικοί αυτουργοί» των θυμάτων της εγκληματικής τους αδιαφορίας.
Δεν θα δεχθούμε οι νεκροί εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνουν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης ή ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης... Θέλουμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα. Αρκετούς νεκρούς έχουμε θρηνήσει και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει για τις εγκληματικές ευθύνες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: