Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ BULLING ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

 Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω μετά την παύση από τα καθήκοντα του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών επειδή εκφράζοντας τις απόψεις του συνόλου των υφισταμένων του διοικητικά εργαζομένων (Προϊσταμένου και υπηρετούντων υπαλλήλων) αρνήθηκε την εκτέλεση προφορικής εντολής για πράξη που θεωρούν υπηρεσιακά μη νόμιμη!

 
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο σύνολό τους, αρνήθηκαν να εκτελέσουν διοικητική πράξη πρόσληψης εργαζομένων μετά από την εύρεση πλαστού πτυχίου στο φάκελο ενός εκ των προσληφθέντων ιδιαίτερα μετά από την επισήμανση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου πως η δικαστική απόφαση σε εντολή της οποίας προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι δεν έχει τελεσιδικήσει, διότι η απόφαση δεν έχει επιδοθεί στον Δήμο σύμφωνα με την κατά τον Νόμο προβλεπόμενη διαδικασία.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων πρωτοστάτησε στην πρόσληψη των εργαζομένων εξ αρχής, παρεμβαίνοντας αρμοδίως προκειμένου να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης. Διεκδίκησε την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο πλαίσιο της νόμιμης και ορθής διοικητικής διαδικασίας που περνά μέσα από την «υπογραφή» των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν την ευθύνη. Ουδέποτε ως Σύλλογος συνταχθήκαμε σε υπεράσπιση πλαστών πτυχίων που έγιναν η αφορμή να κατασυκοφαντηθεί ο κλάδος των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να ασκούνται υπηρεσιακές αλλά και εξωθεσμικές παρεμβάσεις και πιέσεις, προκειμένου να προσυπογράψουν κάτι που θεωρούν υπηρεσιακά παράνομο. Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαφωνούν με την πολιτική απόφαση της Διοίκησης, αυτή έχει την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση κάλυψης των υπηρεσιακών παραγόντων, δίνοντας την προβλεπόμενη από την Νομοθεσία έγγραφη εντολή με την οποία την Διοικητική και Υπηρεσιακή ευθύνη έναντι όλων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος.
 
Σε αυτό το πλαίσιο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18-3-2021 κλήθηκε ο Δήμαρχος όπου και του ζητήθηκε να καταθέσει την έγγραφη εντολή προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Ο Δήμαρχος πράγματι επιβεβαιώνοντας την προσκόμιση πλαστού πτυχίου, διαβεβαίωσε πως άμεσα θα καταθέσει την έγγραφη εντολή, αίροντας την ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων. Και μάλιστα διαβεβαίωσε πως για τις ενέργειές του έχει ενημερώσει και εξουσιοδοτηθεί από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου!!!
 
Αντί αυτού η Διοίκηση προχώρησε στην παύση από τα καθήκοντα του «διαφωνούντος» Διευθυντή και μάλιστα, όπως καταγγέλλουν εγγράφως οι αρμόδιοι υπάλληλοι προς τον Σύλλογο, κατά παράβαση των διατάξεων περί αναπλήρωσης Προϊσταμένου Διεύθυνσης!
 
Επισημαίνουμε πως μέχρι σήμερα ουδέποτε οι Νομικοί Σύμβουλοι του Δήμου διαφώνησαν με τις υπηρεσιακές απόψεις των εργαζομένων, ενώ το έγγραφο ερώτημα που κατατέθηκε προς την Νομική Υπηρεσία του Δήμου εδώ και 20 περίπου ημέρες, με παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, ουδέποτε απαντήθηκε!!!
 
Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο καταρχήν το εργασιακό bulling που δέχονται εδώ και 40 ημέρες οι αρμόδιοι εργαζόμενοι για τις υπηρεσιακές τους απόψεις και φυσικά την καθαίρεση του αρμόδιου Διευθυντή επειδή εκφράζοντας τις υπηρεσιακές απόψεις των υφισταμένων του, διαφώνησε υπηρεσιακά με την πολιτική βούληση της Διοίκησης. 
 
Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα γιατί αθέτησε την δέσμευσή του να καλύψει τους υπηρεσιακούς παράγοντες αναλαμβάνοντας την ευθύνη των αποφάσεών του!!! Είναι αδιανόητο οι υπηρεσιακοί παράγοντες να διώκονται, να λοιδορούνται και να εκφοβίζονται όταν σύμφωνα με την συνείδησή τους, εκτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον.
 
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να εγκαταλείψει τέτοιες πρακτικές, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των αποφάσεών της. Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός εντός αλλά και εκτός της Υπηρεσίας πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!!
 
 
                                Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Τσούνης                                   Σταματόπουλος Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: