Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Πως θα πιστοποιηθούν στο Δημόσιο οι Εσωτερικοί Ελεγκτές και οι Σύμβουλοι Ακεραιότητας

ΠΗΓΗ 

Δύο Κοινές Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  δημοσιεύθηκαν την 6η Ιουλίου.

Αφορούν τους Εσωτερικούς Ελεγκτές και τους Συμβούλους Ακεραιότητας, που θεσπίστηκαν για το Δημόσιο Τομέα με τον ν.4795/2021  .

 

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής δύο Αποφάσεις:

1] Καθορισμός περιεχομένου, προϋποθέσεων και διαδικασίας συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ελεγκτικής Επάρκειας Εσωτερικού Ελεγκτή Δημόσιου Τομέα, του τρόπου, της διάρκειας και της διαδικασίας παρακολούθησης, και του τύπου του πιστοποιητικού Ελεγκτικής Επάρκειας.

2] Καθορισμός του περιεχομένου, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας συμμετοχής στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Επάρκειας Συμβούλων Ακεραιότητας, του τρόπου, της διάρκειας της διαδικασίας παρακολούθησης και του τύπου του πιστοποιητικού.

 

Για το 1ο ανωτέρω Πρόγραμμα, δικαίωμα παρακολούθησης έχουν οι μόνιμοι Υπάλληλοι των Φορέων του Δημόσιου Τομέα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Μέρους Α’ του ν.4795/2021, οι απασχολούμενοι σε αυτούς με συμβάσεις απασχόλησης Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), το ένστολο προσωπικό και το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό των Φορέων αυτών.

 

Για το 2ο, δικαίωμα παρακολούθησης έχουν μόνιμοι ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) πολιτικοί διοικητικοί Υπάλληλοι, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε Υπουργεία ή σε αυτοτελείς Υπηρεσίες ή σε Ανεξάρτητες Αρχές ή Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εφόσον κατέχουν τον Α’ βαθμό.

 

Όλες οι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στις δύο Αποφάσεις στο Φ.Ε.Κ. Β’ 2973/6.7.2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια: