Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τη στελέχωση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο με τους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών να διορίσουν στα «ανεξάρτητα», υποτίθεται, Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) του Δημοσίου τους κομματικούς Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων αντί των Υπηρεσιακών Γραμματέων, όπως προβλεπόταν ως τώρα.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που προστέθηκε στο άρθρο 28 του Ν4829/21 τροποποιήθηκε το άρθρο 86 του Ν3528/2007 και στο ΕΙ.Σ.Ε.Π. συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του οικείου Υπουργείου, αντί του Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα.

Η αιτιολογία της κυβέρνησης ότι αυτό γίνεται όπου δεν υπάρχει Υπηρεσιακός Γραμματέας, είναι αίολη, αφού η ίδια δεν φρόντισε ώστε να στελεχωθούν οι θέσεις των Υπηρεσιακών Γραμματέων (π.χ. Υπουργείο Παιδείας), παρά τα όσα η νομοθεσία προβλέπει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί την παραπάνω διάταξη απαράδεκτη, αφού έχει ως στόχο τον έλεγχο των Συμβουλίων Επιλογής και την επιλογή ημετέρων στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, να προχωρήσουν άμεσα στην επιλογή και τοποθέτηση των Υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων και να στελεχώσουν τα Συμβούλια Επιλογής με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κομματικούς ημετέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: