Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2022

 

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 576

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων, επιβαρύνοντας με υπέρογκα ποσά τον προϋπολογισμό του Δήμου και μετακυλίοντας το κόστος αυτό στους Δημότες.

  Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) του Δήμου να εγκρίνει την ανάθεση για 2+1 χρόνια των εργασιών αποκομιδής των απορριμμάτων, πλύσης κάδων και χειρωνακτικού καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων σε ιδιώτες, ενέχει χαρακτηριστικά σκανδάλου, καθώς ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και το απαραίτητο προσωπικό έχει, και τον απαιτούμενο μηχανολογικό διαθέτει. Εύλογα λοιπόν προκαλείται το ερώτημα, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.);

  Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων να αποσύρει άμεσα την απόφαση εκχώρησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια στον προϋπολογισμό για την κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου, όπως και για την διάθεση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους τους.

  Εκφράζει ταυτόχρονα η Ομοσπονδία την απόλυτη στήριξη της στους εργαζόμενους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων όσον αφορά στις ενέργειες και τον αγώνα τους να διασφαλίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους και τα συμφέροντα των Δημοτών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: