Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2024

 

                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 194

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης για επίμονη και συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και υπονόμευσης των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την προκλητική και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, αφού... έλυσε τα προβλήματα στον δικό του τομέα, είπε να επεκταθεί στην Καθαριότητα, βάζοντας αναίτια στο στόχαστρο τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εκτοξεύοντας λάσπη σε βάρος τους με γενικότητες, χωρίς στοιχεία και αφορισμούς. Στην προσπάθεια του μάλιστα αυτή επιτέθηκε (με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) και κατά των ίδιων των πολιτών και της Διοίκησης του Δήμου, μιλώντας για «κονκλάβιο», εκθέτοντας τη Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφούσα παράταξη με την οποία εξελέγη και αναδείχθηκε στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται κατά εργαζομένων, όπως αυτοί στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, που πασχίζουν υπό εξαιρετικά αντίξοες και δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν τις πόλεις και τους κατοίκους τους ασφαλείς και υγιείς, με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια τους την υγεία και τη ζωή, είναι απολύτως καταδικαστέες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Πόσο μάλλον, όταν αυτός που εξαπολύει αήθη επίθεση σε βάρος τους δεν παρουσιάζει στοιχεία, αλλά εκφράζει κατ' ομολογία του «απόψεις» και «διαπιστώσεις» Δημόσια για έναν τομέα που δεν είναι της ευθύνης του, προσβάλλοντας και θίγοντας ανερυθρίαστα προσωπικότητες και συνειδήσεις. Οι συμπεριφορές αυτές, πολλές φορές, προκαλούν εύλογα ερωτήματα ως προς τα κίνητρα τους. Ιδίως, όταν στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων, παρατηρούνται από μέλη Δημοτικής Αρχής που αποστολή της είναι να λύνει προβλήματα και όχι να τα διαπιστώνει...

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Παλλήνης να πάρει σαφή και έμπρακτη θέση, καθώς ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας όχι μόνο υπονομεύει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και απαξιώνει τους εργαζόμενους στην εν λόγω Υπηρεσία, τους οποίους στήριξε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανόν σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του Αντιδημάρχου του, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφούσα παράταξη που τον εμπιστεύτηκε, ζητώντας «μισή συγνώμη» και συνεχίζοντας ως φαίνεται τον «πόλεμο» στους εργαζόμενους.

Σε άλλη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή συνεπάγεται πώς καλύπτει τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, ταυτίζεται με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του, εμφανίζεται ανακόλουθη και οι ευθύνες που της αναλογούν θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.       

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: