Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 18.09.2013








Η Τετάρτη 18.09.2013 ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Διότι ενώ είχαμε ετοιμαστεί για μία απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, η δολοφονία του ανθρώπου από ένα ναζιστικό υποκείμενο άλλαξε κατά πολύ τα συναισθήματά μας.

Ένα χρονικό της χθεσινής ημέρας:

10:00 πμ Η απεργιακή συγκέντρωση ετοιμάζεται. Πανό απλώνονται, το νέο της δολοφονίας διαδίδεται, συζητήσεις ανάβουν. Ακολουθεί πορεία μέτρια σε συμμετοχή, γεμάτη όμως οργή και για την κυβέρνηση και για την δολοφονία. Τα αντικυβερνητικά και τα αντιφασιστικά συνθήματα κυριαρχούν ειδικά έξω από την πλ. Γιολδάση. Τα πρωτοβάθμια σωματεία παίρνουν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση το ίδιο βράδυ, κάλεσμα που απευθύνει και η αντιφασιστική συνέλευση Κοζάνης.

20:00 Κόσμος είναι ήδη συγκεντρωμένος στην πλατεία. Στις 20:40 ξεκινά πορεία με συμμετοχή περίπου 400 ατόμων σε δύο μπλοκ-της αντιφασιστικής και των σωματείων. Μεγάλο πάθος, οργή και κόσμος συνειδητοποιημένος. Εάν διαθέτουν στοιχειώδη λειτουργία επεξεργασίας μηνυμάτων, οι ναζί θα πρέπει να εξαφανιστούν από την πόλη.

22:50 Επιστροφή στην πλατεία και πολύ μεγάλος προβληματισμός. Έχει ήδη αναγγελθεί συναυλία με τους Τζαναμπέτηδες στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Είναι παράταιρη, είναι σκόπιμο να γίνει? Είμαστε όλοι σε δίλλημα. Πρώτος λόγος στους μουσικούς οι οποίοι προτείνουν «ξεκινάμε και βλέπουμε». Η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται να αποζητά την ανακουφιστική, συντροφική διάσταση της μουσικής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να γίνει η συναυλία τιμώντας ταυτόχρονα και την μνήμη του νεκρού Παύλου Φύσσα.

24:00 Μια συναυλία σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τελειώνει, αρκετός κόσμος παραμένει στην πλατεία, συνεχίζονται να ακούγονται τραγούδια με το «πότε θα κάνει ξαστεριά» να δίνει τον τόνο.
Τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας μας για να καταργήσουμε τις πολιτικές εξαθλίωσης θα συνεχιστεί. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό ήταν και θα είναι συνεχής και αδιάκοπος.
Οι ναζί δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.
                                                                        Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
                                                                            ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
                                                                 

                                                                             

http://www.youtube.com/watch?v=5fnZ1ESF3IY

Δεν υπάρχουν σχόλια: