Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σ.ΥΠ.Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 9 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης, του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ  και της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Βοΐου.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αίσθηση αμοιβαίας επιθυμίας για συνεργασία και κατανόηση.
 
Παρουσιάστηκαν εκτενώς από τον Σύλλογο οι θέσεις και οι λόγοι για τους οποίους αντιτιθέμεθα στο Ν. 4250/2014 που αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων με ποσοστώσεις  και για τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων  που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου και η κατηγορηματική αντίθεσή μας με όποιους έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πτυχία για διορισμό.
 
Ο δήμαρχος κος Λαμπρόπουλος και οι συνεργάτες του συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν ότι είναι αντίθετοι και δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το Ν. 4250/2014 («αξιολόγηση» Μητσοτάκη) γιατί πιστεύουν στην πραγματική αξιολόγηση του προσωπικού με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως  επίσης και δεν πρόκειται να δεχτούν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ.  
Επισημάνθηκε  από τη νέα Δημοτικής Αρχή η αντίθεσή της σε οποιαδήποτε απόλυση και επιπλέον αποδυνάμωση των δήμων.
 
Από  τον Σύλλογο τέθηκε και το θέμα της μετακίνησης εργαζομένων  από τις Δημοτικές Ενότητες που υπηρετούσαν,  σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο να επανεξετάσει  την απόφασή του, επισημαίνοντας  ότι οι μετακινήσεις εργαζομένων είναι φρόνιμο να προέλθουν ύστερα από συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους για να αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα και να είναι προς όφελος των πολιτών.   
    
Σε γενικές γραμμές υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά την ανάγκη συνεργασίας  και διαλόγου μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων.
Ο διάλογος και η συνεργασία σε βάση ισότιμη και σε κλίμα εμπιστοσύνης είναι βασικός μοχλός για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η δημοτική αρχή έχει στόχους και χρειάζεται την συνεργασία των υπαλλήλων.
Οι υπάλληλοι έχουν ανάγκη από κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε καθήκοντα τα οποία προκύπτουν  έπειτα από διάλογο και ανάλυση των συνθηκών.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και θεωρούμε πως μόνο μέσα από κοινούς αγώνες μπορούμε να διατηρήσουμε το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α. και  να αντισταθούμε στην λαίλαπα που απειλεί όλα τα δημόσια αγαθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: