Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Από το 2018 μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η βαθμολογική αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα να γίνει και μισθολογική από το 2018 άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη χθεσινή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα, όταν έγινε η παρατήρηση από έναν εκ των παρόντων συνδικαλιστών ότι για να μετατραπεί η βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας και σε μισθολογική πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση καθώς το παρών ΠΔ δεν το προβλέπει, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από το 2018 οπότε και λήγει το, ελέω μνημονίου, “πάγωμα” των μισθών.
Παράλληλα όταν του ετέθη από τους συνδικαλιστές το ερώτημα γιατί η αναγνώριση της προϋπηρεσίας είναι μόνο βαθμολογική και όχι μισθολογική, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε χαρακτηριστικά: “Εγώ άνοιξα το δρόμο. Τώρα είναι σειρά σας να διεκδικήσετε”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η διεκδίκηση μπορεί να είναι όχι μόνο δια της συνδικαλιστικής αλλά και δια της δικαστικής οδού.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: