Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ



Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 508



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της «προσυνεδριακής» απόφασης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την στήριξη των αιτημάτων της Δ.Ο.Ε. σχετικά με την υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή εκδόθηκε νέα ανακοίνωση συμπαράστασης και πρόσκλησης συμμετοχής στην κινητοποίηση της εν λόγω Ομοσπονδίας.
Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι πως στο «διεκδικητικό της πλαίσιο» η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θέτει δήθεν αιτήματα και για τους Παιδικούς Σταθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στις συνεδριακές συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εγκαινιάζει με αυτή την παράδοξη μέθοδο έναν νέο τρόπο λήψης αποφάσεων, όπου το διεκδικητικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα καθορίζεται από τους Δασκάλους, το διεκδικητικό πλαίσιο των Υγειονομικών από τους Καθηγητές, των Καθηγητών από τους Πανεπιστημιακούς... και ο κατήφορος συνεχίζεται.
Η δεοντολογία πλέον στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποτελεί «ψηλά γράμματα»... και αν συνεχιστεί αυτή η μεθοδολογία θα οδηγήσει στο αντί να προκηρύσσονται κινητοποιήσεις ενάντια στις αποφάσεις των κυβερνώντων, γιατί λαμβάνουν αποφάσεις «για εμάς χωρίς εμάς», να στρέφονται κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους ίδιους ακριβώς λόγους!!!
Οι «κύριοι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» θεωρούν πως τα δύο επιπλέον έτη υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων τεσσάρων (4) ετών (χωρίς επιλογή του γονέα) αγγίζει κατ΄ ελάχιστον σήμερα την Ελληνική Κοινωνία; Πλανώνται πλάνην οικτράν.
Η ποιοτική αναβάθμιση της 12χρονης υποχρεωτικής Δημόσιας Εκπαίδευσης υπό τις παρούσες συνθήκες αφορά την Ελληνική Κοινωνία που γνωρίζει πως δύο (2) έτη επιπλέον υποχρεωτικής φοίτησης θα επιδεινώσει και δεν θα διευκολύνει την ήδη δύσκολή καθημερινότητα όλων μας... Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: