Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ! ΜΕ ΜΑΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -μεταξύ αυτών, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ- αλλά και καταγγελίες, αντιπαραθέσεις, καθώς και μηνύσεις και συλλήψεις συμβασιούχων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων.
Η απόφαση του δήμου για παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη, οδήγησε σε πρωτόγνωρες όσο και τραγελαφικές καταστάσεις, με τη δημοτική αρχή να καλεί την αστυνομία και τον εισαγγελέα για να «περιφρουρήσουν» τη συνεδρίαση

 Εν μέσω πολύωρων διακοπών και εντάσεων, και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν το σκηνικό και να αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, η παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε τελικά την παραχώρηση της αποκομιδής σε εργολάβο, με διαδικασίες κατεπείγοντος και χωρίς τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.


Με σύλληψη…(!!!) απειλήθηκαν τα μέλη της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Γιάννης Τσούνης (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας) και Μαρία Παπαδοπούλου (Ταμίας), από Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης του Δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη, κατά τη σημερινή παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε - πάρθηκε κατά πλειοψηφία σχετική απόφαση - η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, σε συνέχεια της χθεσινής, διακοπείσας συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δ.Σ. - του ήδη αποκλεισμένου από διμοιρία των ΜΑΤ κτηρίου, προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος εργαζομένων, συμβασιούχων σ’ αυτήν - και τη δυναμική παρέμβαση του αν. Γ.Γ. της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο Προεδρείο και τον Δήμαρχο, προσωπικά, Ν. Σταυρογιάννη, μέλη της πλειοψηφίας τους επιτέθηκαν, φραστικά και σωματικά, προπηλακίζοντας τους Γιάννη Τσούνη και Μαρία Παπαδοπούλου, απειλώντας τους μάλιστα με μηνύσεις και συλλήψεις!
Το πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά χρονικά γεγονός, αυτό της επίθεσης σε εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού, δεν ήταν αρκετό να εμποδίσει την παρέμβασή τους, προκειμένου να φωνάξουν κυριολεκτικά την αντίθεση της Ομοσπονδίας, σ’ οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.
Μετά την ολοκλήρωση του κατά κυριολεξία “ιστορικού” και σε… μέρη Δημοτικού Συμβουλίου - διεκόπη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η αρχικά ορισμένη συνεδρίασή του, ενώ σήμερα απουσίαζε σύσσωμη η Αντιπολίτευση - οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας αποχώρησαν υπό την προστασία των ΜΑΤ και κάτω από έντονες αποδοκιμασίες…
Επισημαίνεται ότι, πριν, είχαν συλληφθεί δύο συμβασιούχοι Καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων κατά την είσοδό τους στο κτήριο που πραγματοποιούνταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης του Προέδρου του Δ.Σ. (!!!) και τη γραπτή παραγγελία του Εισαγγελέα.
Οι δύο συμβασιούχοι οδηγήθηκαν στο Α.Τ., όπου και με την παρουσία των μελών της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, Γ. Τσούνη και Μαρίας Παπαδοπούλου, τελικά αφέθηκαν πριν λίγη ώρα ελεύθεροι, κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα συναδέλφων τους, αλλά και πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί εν τω μεταξύ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΗΓΕΣ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, EPOLI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: