Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Συντονιστή - Ζητά παρέμβαση του Υπ. Εσωτερικών

Παρά τις έγκαιρες και έγκυρες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για την κατανομή του προσωπικού στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) των τριών (3) νεοσύστατων Δήμων που προέκυψαν από την διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας όπως προέβλεπε ο Ν. 4600/2019 (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και Δήμος Νότιας Κέρκυρας) σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης των εργαζομένων, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έσπευσε ουσιαστικά να τις ακυρώσει και να καταρτίσει νέους Ο.Ε.Υ. υποχρεώνοντας έντεκα (11) εργαζόμενους, διαφόρων ειδικοτήτων, να μετακινηθούν σε Δήμο πέραν της προτίμησής τους.
Οι μέχρι σήμερα δυναμικές παρεμβάσεις και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Κέρκυρας, σε συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες και τις Δημοτικές Αρχές, είχαν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ορθή και δίκαια κατανομή του προσωπικού στους νέους Δήμους με βάση την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των νέων Υπηρεσιών των Δήμων, τις αιτήσεις που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι και τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, με μοναδικό γνώμονα, την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πολιτών.
Το θέμα είχε θέσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο με προηγούμενο έγγραφό της όσο και στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα το εξετάσει άμεσα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει τις τρεις (3) αποφάσεις (Αριθμ. Πρωτ.: 150563, 150566 και 170289/7-8-2019) του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατάρτισης των μεταβατικών Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων, οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους και θα «σύρουν» τους εργαζόμενους σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και οικονομική εξαθλίωση.
Ζητούμε, την άμεση εφαρμογή και εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για την κατάρτιση των μεταβατικών Ο.Ε.Υ. και ταυτόχρονα να δοθεί άμεσα και κατ΄ εξαίρεση η δυνατότητα στους νέους Δήμους να προσλάβουν το απαραίτητο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό για την στελέχωσή τους.
Επίσης, ζητούμε και στους υπόλοιπους Δήμους που διασπάστηκαν με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4600/2019 δηλαδή, στους Δήμους Σάμου, Σερβίων, Λέσβου και Κεφαλλονιάς, να μην υπάρξει καμία υποχρεωτική μετακίνηση εργαζομένου και να τους δοθεί η κατ΄ εξαίρεση δυνατότητα να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας                                                                   Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: