Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ (178)


θήνα, 25 Οκτωβρίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 599




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ
ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΑΡΘΡΟ 178)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της, τους εργαζόμενους και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, για την αποφυγή παρανοήσεων, παρεξηγήσεων ή παραπληροφόρησης, πώς η επίμαχη διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων πέρασε στο άρθρο 178, αντί του 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες το βράδυ. Αυτό συνέβη, λόγω αλλαγής στην αρίθμηση των άρθρων.
Σημειώνεται επίσης, ότι το άρθρο 178 ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνώσα παράταξη και κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Ήταν λοιπόν καθολική η καταδίκη της προσπάθειας εκχώρησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μετά την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου και του άρθρου 178 που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, απειλεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φέρνει οικονομικές επιβαρύνσεις στους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών, ο αγώνας για την κατάργηση του στην πράξη μεταφέρεται πλέον σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε Δήμο της Αττικής και της Περιφέρειας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όπου και όποτε χρειασθεί και να ακυρώσουν προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές για την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων τους στους ιδιώτες, πατώντας πάνω στο... χαλί που τους έστρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα.

Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: