Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση με δήμαρχο Σερβίων


Σύντομη συνάντηση σε καλό κλίμα με διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 22/10/2019. Επιδόθηκε στον Δήμαρχο το κάτωθι κείμενο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α.    Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ         
Ταχ. Δ/νση  :  Ζαφειράκη   6      
50100, Κοζάνη       
Τηλέφωνο-FAX : 2461037179
e-mail: sypota@yahoo.gr
 www.edkozanis.blogspot.gr                                                                               
                                                                                  
                                                                                         Κοζάνη,     21.10 . 2019    
                                                                                             Αρ. πρ.61
                                                                                                                                                                                                                                                                                     Προς :  κο Χρήστο Ελευθερίου
                                                                               Δήμαρχο Σερβίων
Κύριε Δήμαρχε,

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντα σας και καλή δύναμη σε εσάς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης (Σ.Υπ.ΟΤΑ) περιλαμβάνει στα μέλη του σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του δήμου Βοίου και των δήμων Σερβίων και Βελβεντού..
Σας Σύλλογος έχουμε κάθε καλή διάθεση συνεργασίας. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι αυτονόητα πρέπει να τονίσουμε κάποια θέματα:
-Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα είναι μια βαθιά πληγή της ελληνικής κοινωνίας. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και μέσων ατομικής προστασίας είναι βασικοί παράγοντες για το μεγάλο πλήθος των δυστυχημάτων. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα η νομοθεσία και θα παρέχονται στους εργαζομένους τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες για την ασφαλή επιτέλεση των καθηκόντων τους.
-Η ομαλή και έγκαιρη παροχή γάλακτος και όποιων άλλων παροχών προβλέπονται στους δικαιούχων θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή. Προτεραιότητα πρέπει να είναι και η εξόφληση των όποιων οφειλών υπάρχουν προς το προσωπικό (παροχή σε χρήμα του γάλακτος 2012-2016 σύμφωνα με την απόφαση 256/2017 του ΔΣ του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, οδοιπορικά, έξοδα μετακινήσεων, αποζημιώσεις, αναδρομικά κλπ).
-Ο Δήμος πρέπει να καταρτίσει νέο ΟΕΥ μέσα στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από το Ν.4600/2019.
-Θεωρούμε  αυτονόητο και είναι πάγια απαίτηση όλων των εργαζομένων να τηρηθεί η νομιμότητα και να προκηρυχθούν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων και διευθύνσεων) άμεσα με την ολοκλήρωση ψήφισης του νέου ΟΕΥ. Η προκήρυξη πρέπει να επαναλαμβάνεται στα καθορισμένα χρονικά πλαίσια και να πάψει να διαιωνίζεται το καθεστώς των αναπληρωτών προϊσταμένων ή να υπάρχουν προϊστάμενοι που έχουν υπερβεί κατά πολύ την διάρκεια της θητείας τους. Η πλήρωση των θέσεων ευθύνης με προκήρυξη είναι  υποχρέωση των ΟΤΑ, αλλά πάνω από όλα είναι μία αξιοκρατική (σίγουρα όχι η πιο αντικειμενική αλλά η καλύτερη που διαθέτουμε) , ηθική και δίκαιη -στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος-διαδικασία.
-Είναι γνωστό το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο σας θέλουμε συμπαραστάτες μας στην προσπάθεια για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αυτονόητη την ανανέωση των συμβάσεων των όλων συναδέλφων μας ΙΔΟΧ σε κάθε δομή/ φορέα του δήμου. Οι  συνάδελφοι  προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και ουσιαστικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του υπαλληλικού δυναμικού.
-Είναι επιτακτική ανάγκη, για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος όπως δομές κοινωνικής πρόνοιας, προσχολικής αγωγής, διαχείριση απορριμμάτων και αποκομιδή/ διαχείριση απορριμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις ώστε να στελεχωθεί ο δήμος με μόνιμο προσωπικό ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Θεωρούμε ότι θα σας έχουμε συμμάχους στην προσπάθειά μας να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας των δημόσιων αγαθών που προσφέρει ο δήμος.
- Ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί ετησίως γενική συνέλευση η οποία κάθε δύο χρόνια είναι και εκλογική. Θεωρούμε αυτονόητη την συνεργασία σας ώστε να διευκολύνονται οι συνάδελφοι-μέλη του Συλλόγου να παρίστανται στην συνέλευση ώστε να εκπληρώνουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα
    
Mε πίστη στην καλή συνεργασία για την ορθή διαχείριση του δήμου και εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ                                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: