Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

                                     ΑΠΟΦΑΣΗ της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η νέα πρόκληση της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης
σε βάρος του δικαιώματος στην Απεργία δεν θα περάσει
Συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ώρα 13.00
στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Η νέα προσφυγή της Υπουργού Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποτελεί νέα πρόκληση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους.
Αποκαλύπτει την πλήρη απομόνωση της Υπουργού Παιδείας και της πολιτικής της από τους εκπαιδευτικούς. Η σύμπτωση της προσφυγής στα Δικαστήρια ενάντια στην Απεργία-Αποχή που συμμετέχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις 5 Οκτωβρίου 2022, ακριβώς στην Παγκόσμια  Ημέρα  του Εκπαιδευτικού και της Εκπαίδευσης, συμβολίζει τον εχθρικό της ρόλο και τη θέση της απέναντι στις ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου της εκπαίδευσης.
 Αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και την επίθεσή της στο δικαίωμα της απεργίας με τον Νόμο Χατζηδάκη και τα δικαστήρια.
Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση δεν βρίσκουν κανένα στήριγμα στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους και προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική τους με τον αυταρχισμό, τις απειλές, τα δικαστήρια, τα Μ.Α.Τ. και την καταστολή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σήμερα, ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ώρα 13.00, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή της Υπουργού Παιδείας κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Για τη διευκόλυνση των Εκπαιδευτικών, που θέλουν να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση προκηρύσσουμε διευκολυντική Στάση Εργασίας 12.00-15.00.
Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι θα βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία δεν θα μπουν στο γύψο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: