Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ

Απολυμένοι της επιχείρησης «Φούρνος του Λάμπρου» στη Θεσσαλονίκη, μαζί με αλληλέγγυους, πραγματοποίησαν την Τρίτη το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Μια διμοιρία ΜΑΤ και 15 μηχανές της ομάδας Ζήτα εμφανίστηκαν ύστερα από κάλεσμα της εργοδοσίας. Τέσσερις διαδηλωτές προσήχθησαν αναίτια χωρίς να έχουν προκαλέσει καμία φθορά, καθ υπόδειξη της εργοδοσίας που κατέθεσε τη μήνυση. Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στην οδό Αριστοτέλους, όπου κρατούνταν οι προσαχθέντες.
Επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά και ξύλο δέχθηκαν την Κυριακή 13 Απρίλη εμποροϋπάλληλοι που πραγματοποιόυσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της 24ωρη απεργίας των εμποροϋπαλλήλων που αντιδρούν στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο μετρό Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις επτά εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του έργου. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγ. Σοφίας και διαδήλωση μέχρι τα γραφεία της εταιρείας.
Σε απεργίες και στάσεις εργασίας προχωρούν την Μεγάλη Εβδομάδα εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ των διοικήσεων ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας ενώ το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα καθώς και τη Δευτέρα του Πάσχα οι σιδηροδρομικοί αποφάσισαν 24ωρες απεργίες.
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 9 το πρωί και επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο, ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα και τις ελλείψεις σε προσωπικό φάρμακα και υλικά.
Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.
Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και στη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών εξέφρασαν τα σωματεία εργαζομένων στον κλάδο.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη, και στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων του λιμανιού, οι εργαζόμενοι επανέλαβαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την πώληση του ΟΛΘ ενώ εξήγγειλαν τρίωρη στάση εργασίας για τη Μ. Τετάρτη από τις 12 έως και τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Α' προβλήτα.
Η εταιρεία «Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ», ζητά από τους εργαζόμενους να της χαρίσουν έναν ολόκληρο μισθό, για να στηρίξουν την «οικονομική της ανάκαμψη» όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Επιχειρησιακή ΣΣΕ υπέγραψε το Σωματείο στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Σόφτεξ» και προβλέπει αύξηση 1,5% στους μισθούς από την 1η Μάρτη 2014.
Συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «WIND» δικάζεται στις 5 Μάη μετά από μήνυση της εργοδοσίας για τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις ο καλοκαίρι του 2009, ενάντια στην εξάπλωση των ελαστικών μορφών εργασίας και τις απολύσεις εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα. Μια από τις απολυμένες του 2009 ήταν η ίδια και επαναπροσλήφθηκε ύστερα από αγωνιστικές αντιδράσεις.
Τα Δικαστήρια Αγρινίου επέβαλαν σε 6 αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: