Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΛΒΕΝΤΟΥ: ΟΧΙ ΣΕ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ Ι.Δ.Α.Χ.



                                                                                              Κοζάνη   16-09-2014 Αρίθ. Πρωτ.  25
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α.   Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ         
            --------------------        
Ταχ. Δ/νση: Ζαφειράκη    6                                                                            

Ταχ. Κώδικας     : 501 00 ΚΟΖΑΝΗ                                                   

Τηλέφωνο-FAX : 2461037179                                                                                          
Email: sypota@yahoo.gr
www.edkozanis.blogspot.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 15.09.2014 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για τα θέματα της «αξιολόγησης» (Ν. 4250/2014) και τον επανέλεγχο συμβάσεων των Ι.Δ.Α.Χ.

Έγινε κατ’ αρχήν ξεκάθαρο  ότι οι εργαζόμενοι επιζητούν την αξιολόγηση της δουλειάς τους με εντιμότητα, ειλικρίνεια και διαφανείς διαδικασίες, ότι είναι ενάντια σε κάθε έναν που προσβάλλει συναδέλφους και την κοινωνία μη παρέχοντας τις ανάλογες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα η εισήγηση ανέδειξε τον πραγματικό στόχο της αποκαλούμενης «αξιολόγησης» η οποία δεν έχει, βέβαια, σκοπό να αξιολογήσει, καθοδηγήσει, υποκινήσει τους εργαζόμενους, να αναδείξει και να βελτιώσει ικανότητες.
Έχει σκοπό να ελέγξει κομματικά το δημόσιο μέσω της τακτικής «διαίρει και βασίλευε», να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ξεπουλήσει τα δημόσια αγαθά.

Η εκ προοιμίου κατάταξη σε προκαθορισμένα ποσοστά είναι εκτός κάθε λογικής και  παντελώς άσχετη με την Διοικητική Επιστήμη, κάτι που έχουν τονίσει δεκάδες φορείς, από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας έως την Κ.Ε.Δ.Ε.

Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συνάδελφου διευθυντή που συμμετέχει στην αποχή-απεργία από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» αλλά και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα επιλέξει να σταθεί ενάντια στους συναδέλφους, ενάντια στην αντικειμενικότητα, ενάντια  στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε Ι.Δ.Α.Χ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει συναδέρφους οι οποίοι έχουν κριθεί δικαστικά αλλά και από τον Α.Σ.Ε.Π. βάζοντας νέα κριτήρια νομιμότητας θα πέσει στο κενό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, παραμένοντας στο πλευρό των εργαζομένων και της λογικής, ομόφωνα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία «αξιολόγησης» (Ν.4250/2014) και να μην παραδώσει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων Ι.Δ.Α.Χ.

 Θα παραμείνουμε στο πλευρό της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος. Η αποκαλούμενη «αξιολόγηση» Μητσοτάκη θα μείνει στα χαρτιά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ                                                            ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: