Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μειώνεται 25% η εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων!

Δημοτικοί υπάλληλοι, όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί για τη συμμετοχή τους στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όχι μόνο πολλοί εξ’ αυτών – τουλάχιστον σε 60 Δήμους – δεν έχουν λάβει την εκλογική αποζημίωση των τελευταίων πέντε εκλογικών αναμετρήσεων (!), αλλά επιπρόσθετα, τους ανακοινώθηκε ότι, θα υπάρξει νέα μείωση 25% κατά τις Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής!
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, όταν η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.» «πιστεύοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαξιωτική συμπεριφορά των αρμοδίων απέναντι σε εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, προκειμένου να καλυφθούν χιλιάδες εργαζόμενοι που αρνούνται να συμμετέχουν «εθελοντικά» παρέχοντας ουσιαστικά απλήρωτη εργασία και διεκδικώντας ίση και δίκαιη μεταχείριση στην κατανομή της εκλογικής αποζημίωσης», πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2015 αντίστοιχα και αποχή από κάθε εργασία, πέρα από το αντικείμενο εργασίας και το σύνηθες ωράριο που έχει να κάνει με την εκλογική διαδικασία, περιμένοντας την αντίδραση των λοιπών συνδικαλιστικών παρατάξεων, που αποτελούν την Ομοσπονδία.
Με αυτόν τον τρόπο τίθεται «εν κινδύνω» η ομαλή διεξαγωγή των Βουλευτών Εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.
Να υπενθυμίσουμε επίσης τις αποζημιώσεις, κατά τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές (18 & 25 Μαΐου 2014), που είχαν ως εξής:
α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίστηκε στο ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500 €).
β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθορίστηκε στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450 €).
γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €).
δ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι τριών ευρώ (223 €).

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/meionetai-25-i-eklogiki-apozimiosi-ton-dimotikon-ipallilon 

Δεν υπάρχουν σχόλια: