Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ωράριο μαγείρων ΙΔΟΧ

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ    Σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου απασχολούνται υπάλληλοι ΙΔΟΧ με ειδικότητα Μαγείρων. Βάσει της Συλλογικής Σύμβασης έτους 2018, οι μάγειρες στους παιδικούς σταθμούς εμπίπτουν στην περίπτωση (ρ) ως μάγειρες μαζικής εστίασης, ώστε να εφαρμοστεί το μειωμένο ωράριο των 32 ωρών σε περίπτωση που εγγραφούν στο σωματείο;

Απάντηση :
Η ΣΣΕ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έτους 2018 «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας του με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.» Π.Κ. 15/06-08-2018, έχει εφαρμογή στους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ υπαλλήλους, μεταξύ άλλων, των Δήμων, οι οποίοι είναι Μέλη Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεδομένου ότι με την παρ. 6 του άρθρου 2 της εν λόγω Σ.Σ.Ε. ορίζονται σε τριάντα δύο (32) οι ώρες της εβδομαδιαίας απασχόλησης των εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο ως μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης (περ. ρ' παρ. 5 άρθρο 2 της Σ.Σ.Ε.), οι ΙΔΟΧ μάγειρες στις κουζίνες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που αναφέρετε στο ερώτημά σας, θα απασχολούνται τριάντα δύο (32) ώρες εβδομαδιαίως, υπό την προϋπόθεση ότι βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία η πλήρης και αποκλειστική τους απασχόληση στους ως άνω χώρους μαζικής εστίασης.

3 σχόλια:

Ploutina είπε...

Για τους βοηθούς μαγειρους ή τραπεζικομους εξακολουθούν να έχουν κανονικό 8ωρο σε παιδικούς σταθμούς Δεν είναι άδικο;

Unknown είπε...

Είναι απολύτως άδικο. Είμαι και γω τραπεζοκόμος και είμαι η μοναδική στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μου, που εργάζομαι 8ωρο.Πρεπει να οργανωθούμε και μεις αλλιώς δεν θα εισακουστουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ άδικο 2 τραπεζοκομες στο Δήμο μας και δουλεύουμε 8ωρο