Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Είμαστε αναγκασμένοι για μια ακόμα φορά να ξεκαθαρίζουμε τα αυτονόητα.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι αυτοί που γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τα προβλήματα των δήμων, αυτοί που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίας προς τους πολίτες. Είμαστε συνεργάτες των αιρετών και όχι υπηρέτες τους. Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και όχι είλωτες. Οι δήμοι δεν είναι τσιφλίκι κάποιου περαστικού δημάρχου, ο οποίος έρχεται και παρέρχεται.


Όπως όλοι οι εργαζόμενοι διαχρονικά σε κάθε μεριά του πλανήτη παλεύουν για καλές συνθήκες εργασίας που θα προσφέρουν ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και θα βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Όταν αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε κινδύνους τους εργαζομένους, όταν η συνεννόηση και η συνεργασία με τις δημοτικές αρχές είναι αδύνατη τότε αυτές οι συνθήκες ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ.


Αυτό έκανε και το σωματείο εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κατόπιν επαλειμμένων παρεμβάσεων που δεν εισακούστηκαν από την δημοτική αρχή, το σωματείο έκανε το αυτονόητο: Δημοσιοποίησε τα προβλήματα ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να προστατευτούν οι συνάδελφοι. Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκτός από την άθλια κατάσταση των απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων , μέχρι πολύ πρόσφατα δεν υπήρχε καν γιατρός εργασίας! Ούτε λόγος να γίνεται για Μέσα Ατομικής Προστασίας! (https://www.youtube.com/watch?v=b6vS3HEXOWA&fbclid=IwAR01FM9oIqrjzm9wpl0yC9_MAuRQj5sJ_1aUbvWWnU9cIO-njUIgdmwwWKs)


Η αντίδραση του Δημάρχου κου Λαμπάκη υπήρξε άμεση: Επέβαλλε στέρηση αποδοχών 15 ημερών στον αντιπρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος τυγχάνει και οδηγός απορριμματοφόρου , με την γενικόλογη αιτιολογία ότι «προσβάλλει την υπαλληλική ιδιότητα» !!!!!! Αφορμή είναι μια προσωπική διένεξη του συναδέλφου με πολίτη, μια αυστηρά προσωπική υπόθεση που δεν έχει ουδεμία σχέση με την εργασία του!
Αντί ο Δήμαρχος να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα, επιλέγει την φίμωση, την εκδικητικότητα! 


Καταγγέλλουμε την ανεπίτρεπτη, ανήθικη, παράνομη συμπεριφορά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κου Λαμπάκη. Τον ενημερώνουμε ότι η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Απέναντι του βρίσκει τους εργαζόμενους και τον κόσμο της περιοχής. Κανένας δήμος δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός παρά μόνο του λαού.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν.Κοζάνης
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: