Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

47ο ενδιάμεσο συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάδελφοι

ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε στο 47ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα 9-10 Δεκεμβρίου με τους δύο αντιπροσώπους μας, Ιωσήφ Μιχαηλίδης και Βασίλη Γκαραγκούνη.

Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα στα εξής ζητήματα:

-Την μισθολογική αναγνώριση της προυπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα , προυπηρεσία που έχει ήδη αναγνωριστεί βαθμολογικά

-στην δυνατότητα πίεσης που διαθέτουμε σαν Ομοσπονδία να τηρείτε η υποχρέωση να πληρώνονται οι θέσεις ευθύνης μέσω προκήρυξης ώστε να τελειώσει το σύστημα των "αναπληρωτών" προισταμένων μέσω ανάθεσης.

-ο -νομοθετημένος πια- αποκλεισμός από την κινητικότητα των υπαλλήλων τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης καθώς χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη δημάρχου, αλλά και - ουσιαστικά- ο αποκλεισμός των εργαζομένων των δήμων από την κινητικότητα  λόγω των δικλίδων με το ποσοστό πλήρωσης θέσεων αλλά και λόγω της σιωπηρής μη αποδοχής τους από τους φορείς υποδοχής κατόπιν οδηγιών του Υπ. Εσωτερικών

-στην κατάργηση στην πράξη του άρθρου 178 και την αποστολή αιτημάτων για την έκδοση ψηφισμάτων κατά του συγκεκριμένου άρθρου από τις ΠΕΔ

- στην ολοένα και περιορισμένη τακτική επιχορήγηση η οποία οδηγεί σε σταδιακό θάνατο την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικά τους δήμους που έχουν περιορισμένα και συγκεκριμένα ανταποδοτικά έσοδα.

- αναφορά έγινε στην ολοένα και εντονότερη αστυνομική καταστολή, την αντιμετώπιση διαδηλωτών μέσω πρακτικών που εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια και το δόγμα της μηδενικής ανοχής που οδηγεί στην φασιστικοποίηση της κοινωνίας.

Η τοποθέτηση φυσικά ήταν σύμφωνη και με το σύνολο του προγράμματος δράσης όπως κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Νίκο Τράκα (ακολουθεί σύνδεσμος με την τοποθέτηση του προέδρου). Το πρόγραμμα δράσης υπερψηφίστηκε.

.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: