Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΔΕΔΥ: 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Ημέρα στήριξης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
 Στις 7 Απριλίου οι «ήρωες» της Δημόσιας Υγείας με συμβολικές στην πράξη παρεμβάσεις, αλλά ουσιαστικές στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία, διεκδικούν τα αυτονόητα.
Μέτρα Ατομικής Προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Ένταξη στα ΒΑΕ, χρηματοδότηση της Υγείας ΤΩΡΑ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους.
Διεκδικούμε:
  • Την πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας με επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Να διασφαλίσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα τις αναγκαίες προμήθειες για όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας.
  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και όλων των ειδικοτήτων προσωπικού. Να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σχεδιασμός και Προκήρυξη Μόνιμων Προσλήψεων που τόσο έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
  • Ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε πως πάγιο διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών και πριν την επιδημία ήταν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία συν άλλες 1.500 κλίνες ΜΑΦ (που μπορούν να μετατραπούν άμεσα ανά πάσα στιγμή σε κλίνες ΜΕΘ).
  • Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ και κυρίως να τεθεί υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας η διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο Υγειονομικό Προσωπικό.
  • Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Να αξιοποιηθούν οργανωμένα και οι φοιτητές – σπουδαστές των Σχολών Υγείας που είναι στα τελευταία έτη φοίτησης μαζί με το αντίστοιχο διδακτικό προσωπικό.
  • Την ενσωμάτωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ, παρά τα προβλήματα που έχουν, στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: