Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στους Δήμους για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων

Με το υπ’ αριθ. 52360/19.08.2020 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-8-2020 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα» (ΦΕΚ 280/Α’) όπως ισχύει, εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού, σύμφωνα με τον πίνακα που περιλαμβάνει το έγγραφο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή μερικής απασχόλησης (διάρκειας τριών (3) ωρών ημερησίως), για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

 

Σχετικό και το Δελτίο Τύπου ΥΠ.ΕΣ. 19.08.2020.

 

Αμελλητί από τη γνωστοποίηση των θέσεων που εγκρίθηκαν, θα πρέπει οι Δήμοι να προβούν στην έκδοση ανακοίνωσης, σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην ΚΥΑ 50175/07.08.2020 (ΦΕΚ 3324/07.08.2020 τεύχος Β’) και αφού ληφθούν υπόψη οι προθεσμίες που τίθενται στο άρθρο 2 αυτής και συγκεκριμένα ότι, ως προς την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ 50175/07.08.2020 (ΦΕΚ 3324/07.08.2020 τεύχος Β’), όπου στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται προθεσμία πέντε (5) ημερών, κατά την πρώτη εφαρμογή θα τηρηθεί προθεσμία τριών (3) ημερών δεδομένου ότι η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις ανωτέρω προθεσμίες προκειμένου το προσληφθέν από τους τελικούς πίνακες προσωπικό να έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία με την έναρξη του διδακτικού έτους για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στα πλαίσια προστασίας του μαθητικού πληθυσμού ενόψει και των αυξημένων κινδύνων και προστασίας από τον COVID-19.

 

Οι εγκρίσεις που χορηγούνται με την ΠΥΣ, αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων, και είναι αρμοδιότητα κάθε φορέα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τον αριθμό των σχολικών αιθουσών να τοποθετήσει το προσωπικό στα σχολεία αυτά μετά την έκδοση των τελικών πινάκων.

 

Όπως προαναφέρθηκε, η πρόσληψη θα γίνει με πλήρη απασχόληση ή με μερική απασχόληση διάρκειας τριών ωρών ημερησίως, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου. Τα δε δικαιολογητικά για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, οι επιτυχόντες οφείλουν να τα προσκομίσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών μετά την πρόσληψή τους.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων και θα καλυφθεί μέσω του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ οφείλουν να δρομολογήσουν άμεσα την εγγραφή των κατάλληλων πιστώσεων στον ετήσιο προϋπολογισμό τους.

Ειδικότερα, οφείλουν να προβούν άμεσα σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους, ώστε να εγγραφεί η πίστωση που αντιστοιχεί στο 4μηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στο έγγραφο.

Σε περίπτωση που προκύψουν, εκ των υστέρων, μικροδιαφορές ως προς την τελική δαπάνη έκαστου δήμου, αυτές θα αποτυπωθούν με εκ νέου αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Η εγγραφή της πίστωσης που αντιστοιχεί στο 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021, θα γίνει αναλόγως στους ίδιους κωδικούς αριθμούς του υπό κατάρτιση προϋπολογισμού έτους 2021.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού δεν κωλύει τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού.

 ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: