Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Σ.Υπ.ΟΤΑ για το θέμα των 5 ΙΔΟΧ των παιδικών σταθμών

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Σερβίων Χ. Ελευθερίου, των 5 εργαζομένων ΙΔΟΧ των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, του Γ.Γ. του δήμου Σερβίων, της νομικής συμβούλου του δήμου, της πρώην προέδρου των παιδικών σταθμών και του προέδρου του Σ.Υπ.ΟΤΑ.

Στην συνάντηση εκφράστηκε ενώπιον όλων εκ νέου η θέληση του δημάρχου να μην υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων των 5 εργαζομένων.  Η θέληση του δημάρχου μας είχε ανακοινωθεί σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η σύμβαση των εργαζομένων βρίσκεται εν ισχύ με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή-και για τα δύο μέρη- μέχρι να υπάρξει απόφαση επαρκώς και ισχυρά αιτιολογημένη του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Σερβίων για την μη ανανέωση των συμβάσεων.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι οι συμβάσεις ανανεώνονται αυτοδίκαια, με απλή απόφαση του μονομελούς οργάνου διοίκησης του δήμου (Δημάρχου) ή δεν ανανεώνονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του πολυμελούς οργάνου διοίκησης δηλαδή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07.09.2020 τέθηκε σαν έκτακτο θέμα η ανανέωση των συμβάσεων των συγκεκριμένων υπαλλήλων ΙΔΟΧ. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής δια του Δημάρχου ήταν η αναβολή του θέματος. Κατατέθηκε πρόταση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για ανανέωση των συμβάσεων. έγινε ψηφοφορία και η πρόταση της αντιπολίτευσης έλαβε 13 ψήφους υπέρ,  6 ψήφους κατά και 1 λευκό.


                                                          Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: