Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού- Άδειες υπαλλήλων- Λειτουργία υπηρεσιών

 ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Με την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/125/16452/31.08.2020 επισημαίνεται ότι οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/124/15984/17.8.2020 (ΑΔΑ: 9ΠΙ946ΜΤΛ6-ΝΟΒ), σχετικά με τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να ισχύουν και από 1ης/9/2020.

 

Επιπλέον, επαναλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, την τήρηση αποστάσεων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

 

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τις άδειες που χορηγούνται στους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε γονέα- υπάλληλο του Δημοσίου, πέραν της προβλεπόμενης στην παρ. 3 του άρ. 19 της αρ. Δ1α/ΓΠοικ.53080/29-8-2020 (Β΄ 3611) ΚΥΑ βεβαίωσης που θα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος γονέας, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να διερευνήσουν ότι ο γονέας που αιτείται την άδεια ειδικού σκοπού είναι ο μοναδικός γονέας που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για τη φύλαξη του τέκνου ή ότι δεν έχει χορηγηθεί η ειδική άδεια απουσίας στον έτερο γονέα ως ανήκοντα σε ομάδα αυξημένου κινδύνου κατόπιν νεώτερης βεβαίωσης από θεράποντα ιατρό, οπότε και ο γονέας αυτός δύναται να ασκήσει τη φύλαξη του τέκνου. Επίσης, θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ο έτερος γονέας απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, οπότε και η άδεια ειδικού σκοπού θα πρέπει να χορηγηθεί υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σχετικά στην περίπτωση αυτή.

 

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των Υπηρεσιών για ενημέρωση του σχετικής εφαρμογής του Παρουσιολογίου για τον COVID 19 στην ιστοσελίδα της απογραφής.

 

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη και τις επικείμενες διαδικασίες εκλογής των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, παρακαλούνται όλες οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού για τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα διαφυλάξουν την προστασία της υγείας των υπαλλήλων και της δημόσιας υγείας γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: