Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κάποτε δεν υπήρχε απόλυση παρά "κινητικότητα"

Για πέντε πηγές απολύσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» σύμφωνα με το οποίο: «Η Τρόικα απολύει 5.000 “διαθέσιμους”» το οποίο και διαψεύδει.
Όπως τονίζει το ΥΠΔΜ:
Οι 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα μας από το 2012, για την περίοδο 2013 – 2014 (παράλληλα με 15.000 προσλήψεις) θα προκύψουν:

Α. Από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά, για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 226 δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επιτάχυνση των διαδικασιών, το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν σήμερα υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. Οι 960 εξ αυτών έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Β. Από το εντοπισμό υπαλλήλων που εισήλθαν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Γ. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
Δ. Από την οριστική δικαστική επίλυση του ζητήματος των προσωρινών διαταγών, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας το πνεύμα του Συντάγματος.
Ε. Από τη μειοψηφία των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και για τους οποίους δεν θα προκύψουν κενές θέσεις για τη μετακίνησή τους
 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/mitsotakis-pente-oi-dexamenes-ton-apoliseon

Δεν υπάρχουν σχόλια: