Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων σε Βρεφονηπιακούς και Νηπιακούς Σταθμού προς τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης

Κύριοι,
Το πρόγραμμα δράσης “εναρμαρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”του ΕΣΠΑ 2007-2013 που αφορ την χρηματοδότηση των βρεφικών και παιδικών σταθμών καθώς και άλλων δομών μέχρι στιγμής εκρεμμεί.
Οι συμβάσεις μεταξύ του φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΕΤΑΑ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν ακόμη υπογραφε0, καθώς βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην τρέχει το πρόγραμμα και να καθυστερεί η χρηματοδότησ  του.
Ήδη οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών της Δ. Μακεδονίας, έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο. Είναι εργαζόμενοι, με οικογένειες και σε πολλές περιπτώσεις πολύτεκνες οικογένειες, με μεγάλες οικονομικές ανάγκες στην  δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.
Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία των εργαζομένων είναι η συνέχιση του προγράμματος. Ήρθε το τέλος των δομών φροντίδας παιδιών όπως αντιλαμβανόμαστε και η Ελλάδα θα επιστρέψει πίσω στο 1998 όπου οι κοινωνικές παροχές ήταν ανύπαρκτες;
Ποια θα είναι η στρατηγική υλοποίησης σ’ενα νέο κύκλο δράσης μετά το 2013, θα ενταχθούν άραγε οι δομές στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020;
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε πλήρη απόγνωση,. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα αναγκαία, στην καθημερινότητα, δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε.
Ζητούμε από τον καθένα χωριστά και από @λους μαζί την συμπαράσταση σας, την βοήθεια σας και το αμμέριστο ενδιαφέρον με βασικά αιτήματα:
ñΤην παύση του εργασιακού μεσαίωνα και της αβεβαιότητας που ζούμε
ñΤην εξόφληση των δεδουλευμένων
ñκαι  την διατήρηση, την ενίσχυση, την αναβάθμιση των δομών φροντίδας των παιδιών.
Ζητούμε άμεσα την  κατάθεση επερώτησης στην Βουλή για το μέλλον  αυτών των δομών και την ένταξ  του στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και την ευκολότερη και ταχύτερη ροή της χρηματοδότησης αυτού του προγράμματος.
ΓΙΑΤΟ Δ.Σ
Η Πρόεδρος

Μωραϊτη Μαλαματή Η Γεν. Γραμματέας

Νένου Αλίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: