Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μην το ξεχνάμε

Στο 1,30 ευρώ/ λίτρο ανοίγει το πετρέλαιο θέρμανσης. Από Ιανουάριο κάθε εισαγωγή για νοσηλεία θα κοστίζει 25 ευρώ.  Το 2014 καταργούνται οι τελευταίες φοροαπαλλαγές (π.χ. τόκοι στεγαστικών δανείων ) και το αυξημένο αφορολόγητο για παιδιά, φορολογείται η ακίνητη περιουσία από το πρώτο τετραγωνικό και απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ ο Μητσοτάκης υιός-αδελφός Ντόρας σε κλειστή σύσκεψη με αντιπροσωπεία δημάρχων τους δήλωσε ότι το μισό (6500 άτομα) των απολύσεων θα προέλθουν από τους Ο.Τ.Α. . Η Κ.Ε.Δ.Ε. απλά ζήτησε αυτές να μη γίνουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, όπως γράφει χτες η real news.

Εμείς μπορούμε να συνεχίζουμε να χωριζόμαστε σε κλάδους, βαθμούς, ειδικότητες, ιδιωτικούς-δημόσιους και να ασχολούμαστε με αυτούς που «δεν είναι ναζί και καταδικάζουν την βία», αντί να τους απομονώσουμε κοινωνικά και πολιτικά..

Να υπενθυμίσουμε απλά κάτι που «ξεχνάμε».
Από καταβολής νεοελληνικού κράτους κυβερνούν δύο κόμματα-πρόγονοι και νυν πασοκ / νδ. Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε. Η χώρα χρεοκόπησε το 2009 (στην πολιτική οικονομία η αδυναμία πληρωμής χρεών λέγεται χρεοκοπία, όσο και εάν θέλουν οι μπένιδες να το αποκαλούν «κούρεμα», «success story» κλπ αηδίες.) Ο λαός της χώρας είναι εξαθλιωμένος και το βασικότερο έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
.
Κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτό. Κανείς δεν τιμωρήθηκε για το χρηματιστήριο, το βατοπαίδι, τη ζίμενς, τις Σκουριές, την διαπόμπευση των οροθετικών,  χρειάζεται μία κόλα Α4 για  να περιγράψουμε τα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα.

Μην το ξεχνάμε λοιπόν.
Στην κυβέρνηση εξακολουθούν να είναι είναι το πασοκ και η νδ


Δεν υπάρχουν σχόλια: