Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                             Κοζάνη 03-03-2015
Δ/νση : Ζαφειράκη 6
Ταχ.Κώδικας 501 00 ΚΟΖΑΝΗ
Τηλέφωνο - FAX 2461037179
www.edkozanis.blogspot.gr
e-mail: sypota@yahoo.gr


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 26 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο Ίδρυμα Κοζάνης η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης. 

Παρουσιάστηκαν οι πολλές δράσεις που συμμετείχε και διενέργησε ο σύλλογός μας, ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και ο προϋπολογισμός της τρέχουσας, που αμφότεροι υπερψηφίστηκαν ομόφωνα.

Οι δράσεις του συλλόγου μας δεν περιορίστηκαν μόνο στα εργασιακά αιτήματα και προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας αλλά επεκτάθηκαν και σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, συνεχίζοντας επίσης την συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής. Τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής όλων των μελών μας στις διάφορες δράσεις καθώς η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε οι εργαζόμενοι.

Την συνέλευση ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η κοπή της βασιλόπιτας με τρεις τυχερούς συναδέλφους που κέρδισαν τα αντίστοιχα “φλουριά” και η βράβευση- συνοδευόμενη από συμβολικό χρηματικό ποσό-των παιδιών συναδέλφων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η φετινή συνέλευση είχε δύο χαρακτηριστικά: 

-Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας (έτος ίδρυσης 1961) συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια, γεγονός που οδήγησε αρκετούς συναδέλφους να απορήσουν και να βρεθούν σε αμηχανία με την χρονική συγκυρία. Διότι περίπου δέκα μήνες τώρα ο σύλλογος μας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον σύλλογο εργαζομένων δήμων Κοζάνης (ο πρόεδρος του οποίου κος Χριστοφορίδης παραβρέθηκε στην συνέλευσή μας) ώστε να συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι των δήμων μας κάτω από την ίδια σωματειακή στέγη έπειτα από την ομόφωνη εντολή που έλαβε το Δ.Σ. στην περυσινή γενική συνέλευση. Όλα αυτά τα χρόνια επιδιώξαμε οι υποψήφιοι να βρίσκονται σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο χωρίς τοπικά ή παραταξιακά χαρακτηριστικά. 

-Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος και από το Δήμο Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης. Δυστυχώς δεν παρέστη εκπρόσωπος του Δήμου Βοίου, ο οποίος είχε επίσης προσκληθεί.

Ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κος Κοσματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων και ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων και συμμετοχής των εργαζομένων στους συλλόγους τους.

Δυστυχώς μία ατυχής απόφασή του μία μόλις ημέρα πριν την ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση -και μάλιστα στις 2:00 μ.μ.- απέτρεψε αρκετούς εργαζόμενους από την συμμετοχή τους στην κορυφαία συνδικαλιστική δράση. Με επιστολή του, μετέθετε την ευθύνη για την λειτουργία του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού την ημέρα της γενικής συνέλευσης στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου, γεγονός βέβαια που δεν εντάσσεται στις ευθύνες του Συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, πολλά χρόνια τώρα, οι πολίτες ποτέ δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με την γενική συνέλευση των εργαζομένων καθώς και έγκαιρη ενημέρωση είχαν και προσωπικό για την εξυπηρέτησή τους στα βασικά ζητήματα υπήρχε. 

Δυστυχώς πρόβλημα συνεργασίας προέκυψε και με τον δήμο Βοίου καθώς ο δήμαρχος δεν επέτρεψε στους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν την συνέλευση από την αρχή παρά μόνο να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά μας θεωρούμε τις δημοτικές αρχές συνεργάτες μας στην μεγάλη προσπάθεια προάσπισης των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατικής λειτουργίας και της διοικητικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. Ελπίζουμε να μας θεωρούν εξίσου συνεργάτες καθώς κανένας-ούτε υπάλληλος ούτε αιρετός-δεν διαθέτει το αλάθητο και κανένας από όλους μας δεν βρίσκεται εκτός κριτικής. Όλοι μας εργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την παροχή ολοένα και πληρέστερων υπηρεσιών σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας σεβόμενοι ο ένας τον άλλο.

Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχαν δύο συνδυασμοί και τα επίσημα αποτελέσματα είναι τα εξής: 

ΨΗΦΙΣΑΝ 114 ΜΕΛΗ /ΈΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ (108) / ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ (6) 

ΕΛΑΒΑΝ :
Α΄ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ (66)

ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΗΦΟΙ (51)
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ ΨΗΦΟΙ (46)
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΗΦΟΙ (29)


Β΄ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ (42)

ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΗΦΟΙ (31)
ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΗΦΟΙ (27)
ΤΣΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΨΗΦΟΙ (12)

Αντιπρόσωποι εκλέγονται οι Δαλαγιώργος Γεώργιος και Ρήγας Δημήτριος.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στην διαδικασία και ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στους εκλεγέντες οι οποίοι θα αποτελέσουν τον σύνδεσμο του Συλλόγου μας με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση και να δίνουν πάντα με την παρουσία τους δυναμικό παρόν στις όποιες δράσεις του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: