Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 12.00



Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2016

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 37




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ - 12.00 μ.μ.

Η πρόταση της συγκυβέρνησης για την κατάργηση ουσιαστικά της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί δρόμο χωρίς επιστροφή. Είναι μία πρόταση που δρομολογεί νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό, αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.
Η δέσμευση της συγκυβέρνησης για εξοικονόμηση από την συνταξιοδοτική δαπάνη 1,8 δις ευρώ μόνο για το 2016, προς εξυπηρέτηση των στόχων των «φίλων-δανειστών-εταίρων» αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης και το πέρασμα σε μια νέα δομή όπου η ανταποδοτικότητα θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών που καραδοκούν για να κερδοσκοπήσουν!!!
Όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, και παραμένει το τεράστιο ποσοστό ανεργίας νομοτελειακά και στο μέλλον το νέο μοντέλο σύνταξης βασικής-αναλογικής θα οδηγήσει αυτόματα σε νέες μειώσεις χωρίς καν να χρειαστεί στο μέλλον άλλη νομοθετική παρέμβαση!!!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην κυβερνητική πρόταση αποφάσισε και ενόψει της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλοι κοινωνικοί φορείς, το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομονοίας και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.
Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων ενωτικά, δυναμικά και αποφασιστικά είναι η μόνη εγγύηση για την ανατροπή του σχεδιασμού που στοχεύει στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ουσιαστική εκχώρηση της «ανταποδοτικής-αναλογικής» σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                     Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: