Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για το μισθολόγιο των υπαλλήλων Δημοσίου και ΟΤΑ

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ με θέμα τις μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α’ του ν.3429/2005 (Α’314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.
Όπως επισημαίνεται:
  • Με τις διατάξεις του άρθρου 8 αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς του υπαλλήλου. Το προσωπικό εξελίσσεται, ανεξάρτητα από το βαθμό που κάθε φορά κατέχει, στα μισθολογικά κλιμάκια όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 9. Οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ίδια κατηγορία και έχουν το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο δικαιούνται το βασικό μισθό που αντιστοιχεί σ’αυτό, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκει η θέση τους.
  • Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 9 ορίζεται ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) μισθολογικά κλιμάκια (4 χρόνια) στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) μισθολογικά κλιμάκια (12 χρόνια). Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης εξελίσσονται στα Μ.Κ. της κατηγορίας που ανήκουν με εισαγωγικό το Μ.Κ. 6 (10 χρόνια). Στην περίπτωση που αποφοίτησαν με άριστα αναγνωρίζεται ένα επιπλέον έτος για τη μισθολογική τους εξέλιξη. Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή υπολογίζεται ως πλεονάζων για την απονομή του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση κατοχής πλέον του ενός των προαναφερόμενων τίτλων, δηλαδή διδακτορικό και μεταπτυχιακό ή αποφοίτηση από την ΕΣΔΔΑ και διδακτορικό ή μεταπτυχιακό, οι υπάλληλοι εξελίσσονται στα Μ.Κ. που προβλέπονται για τον ανώτερο τίτλο σπουδών.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: