Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Π.Δ. 69/2016 – Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Σχετ.: Η Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.56/2438/οικ.5464/16-2-2017 (ΑΔΑ: 7ΥΓΨ465ΧΘΨ-ΦΤΧ) εγκύκλιος Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων των υπαλλήλων ΟΤΑ περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, ενόψει και της επικείμενης διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4369/2016, όπως ισχύει.
Εξάλλου, και με την αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.56/2417/οικ. 31389/8-12-2016 εγκύκλιο (ΑΔΑ: 65Ξ4465ΦΘΕ-ΝΒ9) του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των φορέων αλλά και τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια να δώσουν προτεραιότητα στην εξέταση των αιτήσεων υπαλλήλων για την αναγνώριση της εν λόγω προϋπηρεσίας.
Για την παροχή πληροφόρησης στο Υπουργείο αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εξέταση των υποβληθέντων αιτήσεων καταρτίστηκε ο συνημμένος, στην παρούσα, πρότυπος πίνακας (αρχείο μορφής .xls), ο οποίος πρέπει να συμπληρωθεί από όλους τους φορείς και να αναρτηθεί από τους υπεύθυνους επικοινωνίας αυτών στον ειδικό διαδικτυακό τόπο συλλογής των στοιχείων που αφορούν θέματα του προσωπικού Τ.Α. της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://aftodioikisi.ypes.gr έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.
Το αρχείο που θα αναρτηθεί πρέπει να φέρει την ονομασία PRIVATESECT17_ ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του είδους του αναρτώμενου πίνακα, και να είναι μορφής xls ή ods, ειδάλλως δεν θα είναι δυνατή η ανάρτησή του. Για την είσοδο του υπεύθυνου επικοινωνίας του φορέα στο συγκεκριμένο τόπο ανάρτησης απαιτείται η χρήση του μοναδικού δωδεκαψήφιου κωδικού που αντιστοιχεί στο φορέα καθώς και του κωδικού πρόσβασης που του έχει χορηγηθεί από το Υπουργείο ύστερα από την υποβολή σε αυτό των στοιχείων που αναφέρονται στο υπ’ αριθμ. 30002/28.9.2016 έγγραφό μας. Σε περίπτωση που, εκ παραδρομής, αναρτηθεί λανθασμένος ή ελλιπής πίνακας, είναι δυνατή η εκ νέου ανάρτηση του σχετικού αρχείου, καθώς το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα το νέο αρχείο ως το μόνο ορθό, αρκεί αυτό να έχει ονοματιστεί σωστά και να είναι της ίδιας μορφής με το προγενέστερα αναρτηθέν.
Ο πρότυπος πίνακας θα πρέπει να αντληθεί από τους φορείς είτε από τον διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ (ενότητα Εγκύκλιοι/Αποφάσεις, συνημμένο αρχείο της παρούσης - http://www.ypes.gr/el/Ministry/Encyclical/), είτε από την ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου https://aftodioikisi.ypes.gr (ενότητα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» / εικονίδιο για την άντληση αρχείων), και όχι από άλλους διαδικτυακούς τόπους προς αποφυγή τυχόν αλλοίωσής του. Οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων του πρότυπου πίνακα
Θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία του πίνακα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (4 γραμμές), ανεξαρτήτως εάν οι τιμές, για ορισμένα από αυτά, είναι μηδενικές (θα πρέπει να καταχωρηθεί 0). Οι στήλες 2,3,9 και 10 ενημερώνονται αυτόματα, ενώ στα πεδία των υπόλοιπων στηλών έχουν εισαχθεί κανόνες καταχώρησης, ώστε να αποφευχθούν οι λανθασμένες εγγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: