Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Διεθνής Διαφάνεια:Οφείλει να λογοδοτήσει η ΕΚΤ για εκβιαστικές και παράνομες παρεμβάσεις στις κυβερνήσεις

Για κατάχρηση του ρόλου της κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η διεθνής οργάνωση Transparency International (Διεθνής Διαφάνεια) και ζητά να λογοδοτήσει για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει, επισημαίνοντας ότι αυτές θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία στην ευρωζώνη.Σε έκθεσή της η οργάνωση επισημαίνει ότι «οι διακριτικές εξουσίες της ΕΚΤ της επέτρεψαν να ασκήσει πίεση στις ελληνικές τράπεζες ενώ διαπραγματευόταν μεταρρυθμίσεις διάσωσης με την ελληνική κυβέρνηση ως μέρος της Τρόικας των διεθνών δανειστών».


Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι οι κινήσεις της ΕΚΤ «θέτουν σε κίνδυνο τη τρέχουσα εύθραυστη σταθερότητα της ευρωζώνης» και αναφέρεται και πάλι η περίπτωση της Ελλάδας αλλά και η τρέχουσα ανακεφαλαίωση του ιταλού δανειστή Monte dei Paschi di Siena.

Η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρεται επίσης στις μυστικές επιστολές που έστελνε η ΕΚΤ σε ηγέτες κρατών εκβιάζοντας τους να δεχθούν την πολιτική λιτότητας της ΕΕ. Ως παραδείγματα αναφέρονται οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας ενώ γίνεται λόγος και για την απειλή διακοπής της ρευστότητας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.

Αν όμως η Διεθνής Διαφάνεια ζητά να λογοδοτήσει η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο και τους εθνικούς κεντρικούς τραπεζίτες, οι οποίοι εκτελούσαν τις εντολές της, αφού μετέχουν και ελέγχονται στο λεγόμενο ευρωσύστημα που αποτελείται από την ΕΚΤ και τις κατά τόπους κεντρικές τράπεζες;

Ο Στουρνάρας, δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης παραβίασε την εντολή του, που ήταν η προστασία της νομισματικής σταθερότητας και ασκούσε πολιτική εναντίον εκλεγμένων κυβερνήσεων. Ο ίδιος άλλωστε το έχει αποδεχτεί δημοσίωςσε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά.

ΠΗΓΗ

υγ από Ιωσήφ Μιχαηλίδη:  στο παράρτημα της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς πρόεδρος είναι ο Κώστας Μπακούρης. Γνωστός κυρίως από την θητεία του ως  Διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004, μεταξύ άλλων: πρόεδρος ΔΣ Σωλωνουργείων Κορίνθου, μέλος δσ της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μέλος δεκάδων θέσων σε δσ πολυεθνικών, μέλος του WORLD PRESIDENTS’ ORGANISATION (WPO) και Μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του MBA προγράμματος του Πανεπιστημίου DE PAUL του Σικάγο και Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, χρηματοδοτείται κυρίως από τον ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ) .
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι ο Γ. Βαρουφάκης σε επέπεδο πολιτικών απόψεων και οικονομικής σχολής , ούτε κάποιος αντιεξουσιαστής ακτιβιστής ή μέλος κάποιου κκ. Και φυσικά η Διεθνής Διαφάνεια δεν είναι όργανο αντιεξουσιαστών, ορθόδοξων κομμουνιστών ή άλλων εχθρών του συστήματος. Εξ ιδίων τα βέλη λοιπόν.

ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: