Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Μια πρωτοφανής δικογραφία

Στις 20 /09/2013 πραγματοποιήθηκε μια ειρηνική-κατά γενική ομολογία όλων των τοπικών μμε- συγκέντρωση στα τότε γραφεία της ΧΑ στην Πλατεία Γιολδάση της Κοζάνης. Η συγκέντρωση διαλύθηκε με βίαιη παρέμβαση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και μεταφορά στο νοσοκομείου ενός 55χρονου τότε εκπαιδευτικού. Σαν Σ.Υπ.ΟΤΑ είχαμε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση  (ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ).

Τις επόμενες ημέρες απαγγέλθηκαν σημαντικές κατηγορίες σε 14 άτομα. Μετά από 15 συνεδριάσεις και οι 14 αντιφασίστες διαδηλωτές αθωώθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

Δεκαπέντε μήνες μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση από όλες τις κατηγορίες για όλους τους κατηγορούμενους, η εισαγγελία εφετών Κοζάνης ασκεί έφεση στην ΟΜΟΦΩΝΗ αθωωτική απόφαση και οι αντιφασίστες καλούνται να ξαναδικαστούν. Ουσιαστικά είναι όμηροι μιας εκδικητικής τακτικής της σύμπραξης δυνάμεων του "βαθέος κράτους".
Ακολουθεί η ανακοίνωση των 14 διαδηλωτών:


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΞΑΝΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.
Η ΔΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!
15 μήνες μετά την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του Α΄ τριμελούς πλημμελειοδικείου Κοζάνης, που απάλλασσε (παμψηφεί) από κάθε κατηγορία τους 14 αγωνιστές, για τη συμμετοχή τους σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κοζάνη, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής (18/9/2013) και έξι χρόνια μετά τη στυγερή αυτή δολοφονία, η "ανεξάρτητη" ΤΑΞΙΚΗ δικαιοσύνη της περιοχής μας ξαναχτυπά : Η εισαγγελία εφετών δυτικής Μακεδονίας ασκεί έφεση κατά της πρωτοβάθμιας αθωωτικής απόφασης, και καλεί τους αντιφασίστες να ξαναδικαστούν σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Κοζάνης, την Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, στις 9 το πρωί, μετά από 15! πρωτόδικες δικασίμους, που κατέληξαν στην ομόφωνη αθώωσή τους, και στην πλήρη απαλλαγή τους ( καί των δεκατεσσάρων ) από κάθε κατηγορία!
Πρόκειται για μια πρωτοφανή, για τα τοπικά κατασταλτικά δεδομένα, δικογραφία ενάντια σε 14 άτομα, για ένα τυφλό και εκδικητικά στημένο πογκρόμ συλλήψεων, που είχε εξαπολύσει η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, μετά τη βίαιη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 20/9/2013. Προσαγωγές και συλλήψεις αντιφασιστών από κατοικίες, χώρους εργασίας και το Μαμάτσειο νοσοκομείο, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, εντάλματα σύλληψης μέχρι και για ανθρώπους που δε ζουν και δε δραστηριοποιούνται στην Κοζάνη, υπαγορευμένες καταθέσεις ψευδομαρτύρων αστυνομικών σε δικογραφίες κ.ά. Και όλα αυτά, για να ποινικοποιηθούν πρόσωπα γνώριμα στις «αρχές» για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής για δεκαετίες, αλλά και για να ποινικοποιηθεί το αυτοοργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα εκείνης της περιόδου, που πάλευε καθημερινά στους δρόμους ενάντια στη νεκρανάσταση των φασιστικών ζόμπι.
Το άγριο χτύπημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 20/9/13 από τα τοπικά ΜΑΤ-ΟΠΚΕ, η εκκαθάριση της πλατείας Γιολδάση από τους αντιφασίστες, οι τραυματίες κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ, οι στημένες δικογραφίες που σχηματίστηκαν πολλές μέρες αλλά και μήνες μετά τα γεγονότα, η παράταση της ομηρίας των διωκόμενων εδώ και έξι χρόνια, με τις συνεχόμενες διακοπές και αναβολές της δίκης, αλλά και το κλίμα αστυνομοτρομοκρατίας, που επιβαλλόταν στα δικαστήρια της Κοζάνης σε κάθε δικάσιμο, είναι ενδεικτικά σημεία μιας γραμμικής συνθήκης εκφοβισμού όσων αγωνίζονταν και συνεχίζουν να αγωνίζονται στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας ενάντια σε παλιό και σύγχρονο φασισμό. Οι σοβαροί τραυματισμοί και οι διώξεις των 14 της Κοζάνης δεν ήρθαν από το πουθενά, δεν συνέβησαν ως ένα άλλο ατύχημα τύπου «ζαρτινιέρας», αλλά έγιναν μετά από την προαποφασισμένη και σχεδιασμένη δράση των κρατικών ταγμάτων εφόδου (ΜΑΤ-ΟΠΚΕ) σε μια δημόσια πλατεία, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης της Κοζάνης, ύστερα από απαίτηση-συνεννόηση με την τοπική καθοδήγηση των ναζί της χρυσής αυγής. Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί, που έστησαν μια δίκη παρωδία σε 14 αντιφασίστες, από τους οποίους οι 5 ήταν παντελώς απόντες από τη συγκέντρωση και την ίδια την πόλη της Κοζάνης! Είναι οι ίδιοι αστυνομικοδικαστικοί μηχανισμοί, που "εφεύραν" και φόρτωσαν στους αντιφασίστες εννιά ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες για … στάση, αντίσταση, διατάραξη…,εξύβριση, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες…, αντίσταση από περισσοτέρους, και στάση από υπαιτίους με σωματική βία και με υποκινητή(!)…
Έξι χρόνια μετά, και με την εξουσία στα χέρια της…πρώτης φοράς αριστεράς, οι 14 αντιφασίστες της Κοζάνης, νιώθοντας πολιτικά και δικαστικά όμηροι και στοχοποιημένοι, θα αντικρύσουν για 16η φορά το ίδιο σκηνικό, "αναβαθμισμένο" αυτήν τη φορά, στο Εφετείο : Δεκάδες πάνοπλους ένστολους και μη αστυνομικούς μέσα κι έξω απ' την αίθουσα (κλούβες, ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ κλπ), προστάτες μιας "κρύας" μα αυστηρά ταξικής δικαιοσύνης, που δεν πείστηκε για την αθωότητα των αντιφασιστών την πρώτη φορά, και θα προσπαθήσει να τους τιμωρήσει τη δεύτερη…"
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΗ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ:
ΤΡΙΤΗ,21 ΜΑΗ 2019/ 9,00' ΤΟ ΠΡΩΙ.
Αντιφασιστική Συνέλευση Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: