Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Παράταση στς φορολογικές δηλώσεις μέχρι 29/07/2019

Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο ως τις 29 Ιουλίου για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των δόσεων. Η «καραμπόλα» με τον ΕΝΦΙΑ.

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων δίνει με απόφασή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με βάση την απόφαση, οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο ως τις 29 Ιουλίου για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Από την απόφαση δεν προκύπτει η παραμικρή αλλαγή όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος Ιουλίου η πρώτη, ως το τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και ως το τέλος Νοεμβρίου η τρίτη.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή (απαιτείται νομοθετική διάταξη), όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στις 29 Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) στην εκπνοή της προθεσμίας, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση δυο μέρες μετά, στις 31 του μήνα.

Εξαιτίας αυτής της αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων, αναμένεται να πάει πίσω η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει εντός Ιουλίου ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση νωρίτερα φέτος, τον Αύγουστο.

Μετά τις αλλαγές λόγω εκλογών, θεωρείται πιθανότερο η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να γίνει τον Αύγουστο όπως και πέρυσι και η πρώτη δόση να πληρωθεί το Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: