Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 178!!!!!

Στο  Σχέδιο Νόμου κατατέθηκε χθες, 05.03.2020 η υπ’ αριθ. 219/42 τροπολογία στην οποία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με:
-τη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας σύναψης και ανάθεσης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας του άρθρου 61 του Ν.3979/11 στην Οικονομική Επιτροπή
-τη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση ή επιχορήγηση δράσεων, προγραμμάτων από εθνικούς πόρους ή/και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και οποιουδήποτε άλλου φορέα.

Δεν πα να αντιδρούν οι εργαζόμενοι και οι πεισσότεροι δήμοι σε όλη την Ελλάδα...δε πα να επαναδημοτικοποιούνται οι υπηρεσίες καθαριότητας σε όλη την Ευρώπη..η κυβέρνηση εκεί, πιστή στις δεσμεύσεις, στις ιδεοληψίες και στα συμφέροντα:

με χθεσινή τροπολογία η ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου φεύγει από την αρμοδιότητα ανάθεσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και πάει απευθείας στην Οικονομική Επιτροπή!

 Ξεπερνώντας  ακόμη και την βούληση των Δημοτικών Συμβουλίων που είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των Δήμων.  Δεν αρκούσε καν το "άρθρου 178" του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου όπου με ισχνές πλειοψηφίες το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούσε να αποφασίσει την εκχώρηση Υπηρεσιών σε ιδιώτες, τώρα με αντιδημοκρατικό τρόπο απαξιώνουν ακόμη και την δημόσια, δημοκρατική αντιπαράθεση σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου με fast track διαδικασίες να ξεπουλιούνται όλα σε ιδιώτες.

Τα πράγματα είναι απλά: για την κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων το δημόσιο αγαθό είναι απλά εμπόρευμα.
Οι δήμοι δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε άβουλα όργανα ανάθεσης εργολαβιών!

Οι εργαζόμενοι όπως πάντα θα παραμείνουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Περιμένουμε επιτέλους και από τους Δήμους να σταθούν στο ύψος των περιστάεσεων.
Θα δεχτούν να μετατραπούν σε όργανα αναθέσεις εργολαβιών και  διαχειριστές "ειδικευμένων πόρων" ή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα διεκδικήσουν στην πράξη την περιβόητη ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: