Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Αχαριστία» χαρακτήρισε τη μη αναφορά του Πρωθυπουργού, κατά το χθεσινό μήνυμά του, στους εργαζομένους των Δήμων – κυρίως στις επικίνδυνες, νευραλγικές υπηρεσίες της Καθαριότητας – ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κ. Νίκος Τράκας.
Ωστόσο, ο κ. Τράκας τόνισε πως, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών και υπέρ της δημόσιας υγείας:
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινοβραδυνό του διάγγελμα, αναφέρθηκε ακόμη μια φορά στη σοβαρότητα της κατάστασης και συνέστησε σε όλους μας για μια ακόμη φορά, ενότητα, πειθαρχία και υπευθυνότητα.
Πειθαρχία και υπευθυνότητα ατομική και συλλογική που ως πολίτες και ως εργαζόμενοι οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι μας σ´ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Υπευθυνότητα που απέναντι στους δημότες και τη ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σ´ αυτή την έκτακτη υγειονομική δοκιμασία, οι εργαζόμενοι στους Δήμους την αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά στη πράξη. Είτε στις κοινωνικές δομές και στην εξυπηρέτηση των πολιτών είτε στα απορριμματοφόρα, τον οδοκαθαρισμό, και τη λειτουργία της πόλης, είτε στον καθαρισμό-απολύμανση των δημοτικών χώρων και κτιρίων, οι εργαζόμενοι των Δήμων βρισκόμαστε με αυταπάρνηση πάντα στη πρώτη γραμμή και ιδιαίτερα πλέον σε συνθήκες αναγνωρισμένου υψηλού κινδύνου που αφορούν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
Χθες με μεγάλη μας πικρία, διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας την μικροψυχία του, δεν είπε ούτε μια κουβέντα -έστω για ενθάρρυνση- γι αυτούς που μοχθούν καθημερινά και με τίμημα την ζωή τους, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας των Πολιτών.
Είναι άξιο απορίας σε όλο το προσωπικό των ΟΤΑ, σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η συστηματική αγνόηση μας. Σε αδιαφορία, σε άγνοια, ή σε προκατάληψη; Όποιο από τα τρία και να ισχύει, μια λέξη μπορεί να τα χαρακτηρίσει στη συνείδηση και τη ψυχή των εργαζομένων. Η αχαριστία!
Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας, όπως μας υπενθύμισε ο ίδιος, εμείς με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και όσο το επιτρέπουν οι επιστημονικές οδηγίες και οι δυνάμεις μας, θα εξακολουθούμε να δίνουμε την μάχη στο πλευρό των πολιτών και υπέρ της Δημόσιας Υγείας. Σκοποί που εξυπηρετούνται αποτελεσματικά μόνο από το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των ΟΤΑ (όπως αποκαλύπτει κι αυτή η κρίση) και που μόνο ο ενωτικός μας αγώνας μας μπορεί να κατοχυρώσει. Αγώνας που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον Πρωθυπουργό και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του αλλά και τους συμμάχους της, θα είναι διαρκής, μαχητικός και νικηφόρος"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: