Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

 

Άρθρο 49

Μέσα Ατομικής Προστασίας και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 97 του ν. 4483/2017 (Α’ 107) αντικαθίσταται, ως εξής :«1. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ’ αρ. 43726/7.6.2019 Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β’ 2208), τα οποία δεν χορηγούνται εντός τους έτους, αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που είχε λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών και αποδίδονται με τις εξής προϋποθέσεις:»

-Δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής σε δημοσίους υπαλλήλους  ορεινών και νησιωτικών περιοχών

Άρθρο 43

Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους ορεινών και νησιωτικών περιοχών – Τροποποίηση άρθρου 32 ν. 4483/2017

Η παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 4483/2017 (Α’ 107) αντικαθίσταται, ως εξής :

«1. Οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛΣΤΑΤ, οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των δεκαοκτώ χιλιάδων (18.000) κατοίκων, καθώς και τα νομικά πρόσωπα των δήμων αυτών, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

Η διευκόλυνση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να χορηγείται και σε υπαλλήλους που αποσπώνται στους δήμους αυτούς για τη στελέχωση των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών τους, καθώς και των Υπηρεσιών Δόμησης. Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.»

-Διάθεση για εξόφληση οφειλών δήμου έσοδα από ειδικό τέλος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και υβριδικούς σταθμούς

Άρθρο 44

Διάθεση ειδικού τέλους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και υβριδικούς σταθμούς

Στο τέλος της παρ. Α4 του άρθρου 25 του ν. 3468/2006 (Α’ 129) προστίθενται εδάφια ως εξής :

«Κατ’ εξαίρεση, τα κατά τη δημοσίευση του παρόντος χρηματικά υπόλοιπα από το ειδικό τέλος και τα αντίστοιχα έσοδα των χρήσεων 2020 και 2021, μπορούν να διατίθενται, κατόπιν σχετικής απόφασης του οικείου δημοτικού συμβουλίου, για την εξόφληση οφειλών και την κάλυψη πάσης φύσεως δαπανών του δήμου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν στις ανταποδοτικές του υπηρεσίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ποσοστιαία αναλογία επιμερισμού μεταξύ των κοινοτήτων.»

-Διοίκηση ιερών ναών εντός κοιμητηρίων  από την Κοσμητεία του ναού (!!!!)

Άρθρο 45

 

Διοίκηση ιερών ναών εντός κοιμητηρίων

Το άρθρο 1 του ν. 547/1977 (Α’ 56) αντικαθίσταται ως εξής :

«Άρθρο 1

  1. Η διοίκηση και διαχείριση των μη ενοριακών ναών εντός κοιμητηρίων, ως και της περιουσίας αυτών, πλην των υπαγομένων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, των δήμων πληθυσμού άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων, κατά την εκάστοτε απογραφή, ως και των δήμων εδρών νομών και των περιλαμβανομένων στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, ασχέτως πληθυσμού, ασκείται από την Κοσμητεία του ναού, κατά τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 14 του Κανονισμού 8/1979 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Α’ 1/5.1.1980).
  2. Η διοίκηση και διαχείριση των λοιπών μη ενοριακών ναών των κοιμητηρίων και της περιουσίας αυτών ασκείται από τον πλησιέστερο ενοριακό ναό, κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.»

 

 

Μετατάξεις υπαλλήλων ΚΕΔΕ, ΠΕΔ -Μισθός προέδρων ΠΕΔ (!!!!!!)

Άρθρο 48

Ρύθμιση θεμάτων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων

  1. Τακτικοί υπάλληλοι δήμων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος είναι αποσπασμένοι στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, μπορούν να μεταταχθούν με αίτησή τους στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου ή του αρμοδίου οργάνου της υπηρεσίας υποδοχής. Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και εάν δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος ή σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, καταργούμενη με την αποχώρηση του υπαλλήλου, με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση της τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές. Η αίτηση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος και η μετάταξη γίνεται με απόφαση των αρμοδίων για το διορισμό οργάνων των φορέων προέλευσης και υποδοχής. Σε περίπτωση που η απόσπαση του υπαλλήλου λήγει πριν από τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης, η απόσπαση παρατείνεται μέχρι την έκδοση της πράξης μετάταξης. Όσοι υπάλληλοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη επιστρέφουν στην υπηρεσία που ανήκουν οργανικά, με τη λήξη της απόσπασής τους.

 

Άρθρο 32  Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης

4. Οι Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης του άρθρου 21 τουν. 4369/2016 (Α ́ 33), εφόσον δεν έχουν ολοκληρώσει  το έργο της εξέτασης των εκθέσεω να ξιολόγησης των ετών 2016, 2017 και 2018 υποχρεούνται να ολοκληρώσουν το έργο τους σύμφωνα  με το κατωτέρω χρονοδιάγραμμα: α) Αξιολογική περίοδος ετών 2016 και 2017: Οριστικοποίηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. β) Αξιολογικήπερίοδοςέτους 2018: Οριστικοποίηση έωςτις 31Μαρτίου 2021. Ηθητείατων μελών των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης που δεν έχουν ολοκληρώσει το ως άνω έργο παρατείνεται μέχρι της ολοκλήρωσης αυτού. Φορείς που δεν έχουν συγκροτήσει Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης υποχρεούνται να προβούν στη συγκρότηση αυτής εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος και στην άμεση διαβίβαση στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης των προς οριστικοποίηση εκθέσεων. Τα ανωτέρω χρονοδιαγράμματα ισχύουν και στην τελευταία αυτή περίπτωση. Οι εκθέσεις αξιολόγησης της αξιολογικής περιόδου 2019 θα εξεταστούν από τις Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης του άρθρου 21 τουν. 4369/2016 έωςτις 30 Σεπτεμβρίου 2022

 

 Άρθρο 35 Ρυθμίσεις για την κινητικότητα  (!!!)

 1. Το πάσης φύσεως προσωπικό των Δήμων ΜυτιλήνηςΔυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Σερβίων και Βελβεντού εξαιρείται από τη διαδικασία συμμετοχής του στους κύκλους κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τουν. 4440/2016(Α ́ 224) μέχρι την πλήρωση των προβλεπόμενων κενών οργανικών θέσεων των παγίων Οργανισμών ΕσωτερικήςΥπηρεσίας, όλων ανεξαιρέτως των κλάδων εκάστου των ως άνω Δήμων, σε ποσοστό 90%. 2. Εξαιρείται επίσης το πάσης φύσεως προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Xώρας από τις διαδικασίες συμμετοχής του στον κύκλο κινητικότητας έτους  2020 που θα διενεργηθεί με τις διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν.4440/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: